Izvor: RT
20.09.2023 u 13:17
3

„ZAŠTITIĆEMO BRAĆU JERMENE“: PUTIN IZDAO NAREĐENJE – NOVA SPECIJALNA VOJNA OPERACIJA?!?

Lider Rusije potvrdio je i da će u oktobru posetiti Kinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je potvrdio da će u oktobru otputovati u Kinu na poziv kineskog lidera Si Đinpinga, i da će učestvovati na forumu „Jedan pojas, jedan put“. Vest je, kako prenose ruski mediji, bila saopštena za vreme razgovora sa šefom kineske diplomatije Vang Jiem.

Inicijativa „Jedan pojas, jedan put“ pokrenuta je 2013. godine, i to sa ciljem da Kina izađe na tržište Evrope, Afrike, Bliskog istoka i Centralne Azije. Simbolično, ova inicijativa predstavlja obnovu nekadašnjeg Puta svile. Osim toga, „Jedan pojas, jedan put“ pretpostavlja i aktiviranje velikog broja međunarodnih trgovinskih sporazuma, u kojem učestvuje veliki broj zemalja. Do sada, inicijativi se pridružilo više od 150 država sveta i međunarodnih organizacija.

Komentarišući saradnju Rusije i Kine za medije, Putin je još dodao da trgovinska saradnja Moskve i Pekinga može da se približi brojki od 200 milijardi dolara. 

MILANOVIĆ PONOVO ŠOKIRA: U NJUJORKU CITIRAO TUĐMANA!!! – UVREDIO KANAĐANE

Tokom razgovora sa Vang Jiem, Putin je kineskom kolegi poželeo dobrodošlicu i da se dobro upozna sa svim lepotama Sankt Peterburga. Putin je još istakao da je protekla poseta kineskog lidera Rusiji ove godine bio jedan bitan i uspešan događaj. Kao potvrda za to, kako je rekao, najbolje služe rezultati saradnje, pre svega u sferi ekonomije i trgovine, ali i u humanitarnoj sferi. Saradnja, kako je istakao, je ojačan od poslednje posete Si Đinpinga Rusiji.

Poseta je održana nakon što je Si Đinping ponovo izabran za lidera Kine, i to je, prema rečima Putina, samo po sebi već jedan znak dobre saradnje.

Podsetimo, govoreći o predstojećoj poseti Putina Kini, sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev poručio je da se u oktobru očekuju „sadržajni razgovori“ dvojice predsednika, podsetivši još jednom da se odnosi Pekinga i Moskve baziraju na uzajamnom poštovanju i nemešanju u unutrašnje poslove.

O Nagorno-Karabahu

Predsednik Rusije danas se u razgovoru sa kineskim diplomatom osvrnuo i na novonastalu eskalaciju sukoba u Nagorno-Karabahu, u vezi sa kojom se danas pojavila vest da je, uz posredovanje ruskih mirotvoraca, ipak postignut dogovor o prekidu vatre.

„Ruski mirotvorci rade sve kako bi zaštitili civile. U konstantnom smo kontaktu sa Jerevanom, Stepanakertom i Bakuom. Nadamo se da možemo postići deeskalaciju i da situaciju preusmerimo ka miru“, izjavio je Putin.

Predsednik je dalje, takođe, izjavio i da će o stanju u Ukrajini i na frontu, kao i o situaciju u Nagorno-Karabahu informisati Vang Jia.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„ZAŠTITIĆEMO BRAĆU JERMENE“: PUTIN IZDAO NAREĐENJE – NOVA SPECIJALNA VOJNA OPERACIJA?!?”

  1. A gde je to rekao da ce da „zastiti bracu Jermene“??
    Od kada ih Rusi „brane“…izgubise oni Nagorno-karabah…
    Steta, jadan i napacen jermenski narod.

    0
    0
    Odgovori
  2. Smradovi informbirovski, samo tako lažite ionako sada i vaši zavedeni rusofili vide kakve ste varalice. Zaštitio Jermene tako sto ih je, Putler podlac, naveo da polože oružje.

    0
    0
    Odgovori
  3. Dakle štite braću tako što im traže da se razoružaju? Baš ste im pomogli i dobro je što su se uzdali u rusku pomoć. Možda kao što su zaštitili nas na KiM kada su otišli jer im je istekao mandat.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter