Izvor: Tanjug
19.09.2022 u 14:08
0

Završena državna ceremonija sahrane kraljice Elizabete Druge! (FOTO)

Intonirajem nacionalne himne i tužbalicom kraljevsko gajdaša završena je državna ceremononija sahrane kraljice Elizabete Druge u Vestminsterskoj opatiji, kojoj je prisustvovalo oko 2.000 zvanica, među kojima su bili članovi kraljevske porodice.

U čast kraljice održana su dva minuta ćutanja, a četiri državna trubača odsvirala su „Poslednji pozdrav“ kraljici“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

TRAMP PROZVAO BERLIN: Nemačka bi uskoro mogla prestati da postoji kao država zbog eskalacije energetske krize!

Kovčeg će, nakon ceremonije u Vestminsterskoj opatiji, biti prevezen kroz centar Londona do Vindzora.

Ðakon Vestminsterske opatije Dejvid Hojl započeo je crkvenu službu u Vestminsterskoj opatiji, u kojoj se kraljica Elizabeta venčala i u kojoj je krunisana.

Propoved je održao kantiberijski nadbiskup Džastin Velbi.

Prisutnima se obratila i premijerka Liz Tras koja je pročitala odlomak iz Jevanđelja po Jovanu, koji se odnosi na Hristovo obraćanje sledbenicima o mestu na nebu :

„Neka se ne uznemiruje srce vaše: Verujte u Boga, verujte i u mene“.

Kovčeg s telom kraljice postavljen je u centralnom delu opatije.

Hor je otpevao svečanu pesmu koja je izvedena na venčanju kraljice Elizabete i princa Filipa, kao i muziku koja je komponovana za krunisanje preminule kraljice 1953. godine.

Britanska mornarica na lafetu prenela je kovčeg sa telom kraljice Elizabete Druge iz Vestminsterske dvorane u Vestminstersku opatiju.

Prenošenje kovčega prekrivenog Kraljevskim standardom, koji je stigao do ulaza u opatiju, trajalo je oko osam minuta, a nosilo ga je 142 mornara Kraljevske mornarice i šest oficira, što je tradicija koja potiče od sahrane kraljice Viktorije 1901.

Iza lafeta su bila deca kraljice britanski kralj Čarls Treći, princeza Ana, prinčevi Endrju i Edvard, kao i njen unuci prinčevi Vilijam i Hari.

U opatiju su stigle i kraljica supruga Kamila, kao i supruga princa od Velsa Vilijama – princeza Kejt sa decom, koje nisu hodale u povorci iza kovčega.

Sahranu britanske kraljice, čija je vladavina trajala oko 70 godina, mediij su nazvali „sahranom veka“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter