Izvor: BC Happy
19.03.2023 u 16:17
0

„MAKRON, MARŠ U PENZIJU“: Protesti zbog podizanja starosne granice za odlazak u penziju koštaće aktuelnog predsednika vlasti! (FOTO)

Makron se nadao da će njegov napor da se podigne starosna granica za penzionisanje sa 62 na 64 godine učvrstiti njegovo nasleđe kao predsednika koji je transformisao francusku ekonomiju za 21. vek

Umesto toga, Makron smatra da se njegovo vođstvo osporava, kako u parlamentu tako i na ulicama većih gradova.

Njegov drski potez da se zakon o penzijskoj reformi sprovede bez glasanja razbesneo je političku opoziciju i mogao bi da ugrozi sposobnost njegove vlade da donese zakone za preostale četiri godine njegovog mandata.

GORNJI DOM FRANCUSKOG PARLAMENTA POTVRDIO MAKRONOVU PENZIONU REFORMU: Senat dao zeleno svetlo!

Demonstranti su podigli parodijsku fotografiju na protestima nakon što je Makron u četvrtak u poslednjem trenutku odlučio da se pozove na ustavnu moć vlade da usvoji zakon bez glasanja u Narodnoj skupštini.

Od tada je ćutao na tu temu.  Otkako je postao predsednik 2017. godine, Makron je često bio optuživan za aroganciju i van kontakta. Smatran je „predsednikom bogatih“, on je izazvao ogorčenost što je jednom bez posla rekao da samo treba da „pređe ulicu“ da bi našao posao i sugerišući da su neki francuski radnici „lenji“

GORE AUTOMOBILI, POLICIJA VODENIM TOPOVIMA I SUZAVCEM NA DEMONSTRANTE: Makron pred najvećim izazovom posle „Žutih prsluka“ (FOTO)

Jedini pobednici u ovoj situaciji su liderka krajnje desnice Marin le Pen i njena partija Nacionalni skup, „koja nastavlja svoju strategiju i da ’postane respektabilan‘ i da se suprotstavi Makronu“, i francuski sindikati, rekao je Teinturier.

Le Penova je bila drugoplasirana iza Makrona na poslednja dva predsednička izbora u zemlji. Kako gomile smeća postaju sve veće, a miris iz njih sve gori, mnogi ljudi u Parizu krive Makrona, a ne radnike koji štrajkuju.

Makron je više puta rekao da je ubeđen da je francuskom penzionom sistemu potrebna modifikacija da bi ostao finansiran.

On kaže da bi druge predložene opcije, poput povećanja ionako velikog poreskog opterećenja, odgurnule investicije i da smanjenje penzija sadašnjih penzionera nije realna alternativa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter