Izvor:
31.03.2024 u 21:18
4

ZELENSKI IZDAO DRAMATIČNO UPOZORRENJE: Rusija udara sve žešće,Putin će podeliti svet na prijatelje i neprijatelje Rusije

U intervjuu za „Vašington Post“, Zelenski je rekao da je kašnjenje Kongresa u odobravanju paketa vojne pomoći vrednog 60 milijardi dolara skupo koštao Ukrajinu i upozorio da će ukrajinske snage pod teškim pritiskom možda morati da se povuku kako bi osigurale svoje linije fronta i sačuvale municiju,

Kako je objasnio, ukrajinska vojska nije uspela da planira buduće operacije i dodao da Ukrajina pokušava da pronađe način da se ne povlači.

– Ako nema podrške SAD, to znači da nemamo protivvazdušnu odbranu, nemamo rakete „Patriot“, nemamo ometače za elektronsko ratovanje, nemamo artiljerijske granate od 155 milimetara – istakao je Zelenski u intervjuu za američki list.

Prema njegovim rečima, to znači povlačenje ukrajinske vojske „korak po korak“.

Apel na Kongres SAD

Zelenski je naglasio i da Ukrajina nema dovoljno presretača i drugog protivvazdušnog naoružanja.

– Ne želim da Rusija zna koliki broj raketa PVO imamo. Bez podrške Kongresa, imaćemo veliki deficit raketa. To je problem. Povećavamo sopstvene sisteme protivvazdušne odbrane, ali to nije dovoljno – rekao je Zelenski.

Na pitanje da li smatra da je američki predsednik Džo Bajden previše oprezan u snabdevanju oružjem, za šta ga njegovi protivnici ponekad optužuju, ukrajinski lider je odgovorio da je on oprezan u vezi sa nuklearnim udarom Ruske Federacije.

Zelenski je izrazio uverenje da razvoj događaja u Ukrajini zavisi od odluke Kongresa SAD o daljoj podršci Kijevu i poručio da je za potrebno više naoružanja Oružanim snagama Ukrajine da bi se savladao neprijatelj.

– Izgubili smo pola godine dok se Kongres svađao. Ne možemo više da gubimo vreme. Ukrajina ne može biti politički spor između strana – istakao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “ZELENSKI IZDAO DRAMATIČNO UPOZORRENJE: Rusija udara sve žešće,Putin će podeliti svet na prijatelje i neprijatelje Rusije”

  1. Pa i Amerika dijeli svihet na svoje prijatelje i neprijatelje i prva je sruslia medjunarodno pravo bombarduju i Srbiju,sad se sve razbija bas njim o glavu.A gdje ti je sad pruca da Rusi propadaju vlupane glupi

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter