Izvor: Tanjug
01.04.2023 u 22:00
6

„UJEDINJENE NACIJE SU MRTVE“: Zelenski očajan zbog ruskog predsedavanja!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kritikovao je Ujedinjene nacije, nakon što je Rusija počela da predsedava Savetu bezbednosti UN, rekavši da je "teško da se zamisli nešto očiglednije što pokazuje totalnu propast te institucije".

– Ne postoji oblik terora koji nije počinila Rusija  – rekao je Zelenski.

On je dodao da globalne institucije, uključujući i SB UN, treba da budu reformisane na način da države koje „čine jezive zločine“ ne mogu da imaju uticaj u međunarodnim institucijama.

– Teroristi moraju izgubiti, moraju odgovarati za teror, a ne da predsedavaju bilo gde –  dodao je Zelenski.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „NATO je objavio i vodi rat protiv pravoslavlja!“

Svaka od 15 zemalja SB UN, uključujući i Rusiju, jednom mesečno predsedava Savetu bezbednosti.

Poslednji put kada je Rusija predsedavala SB UN bio je februar 2022. godine, kada je napala Ukrajinu.

Savet bezbednosti čini pet stalnih članica, koje imaju pravo veta – Kina, Francuska, Rusija, SAD i Velika Britanija. Ima i deset nestalnih članica, od kojih se pet bira svake godine u SB UN na dvogodišnji mandat.

Trenutno su to Albanija, Brazil, Ekvador, Gabon, Gana, Japan, Malta, Mozambik, Švajcarska i Ujedinjeni Arapski Emirati. Od 1. maja, Švajcarska će predsedavati SB UN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “„UJEDINJENE NACIJE SU MRTVE“: Zelenski očajan zbog ruskog predsedavanja!”

  1. OVAJ ZELENSKI JE TOLIKO LUD DA NEMA POJMA O POLITICI ON JE SLAB GLUMAC KAMO LI POLITICAR I DA VODI DRZAVU ALI I KOSTA CE NAZALOST NAROD KOJI JE ZAVEDEN ZAPADOM I SAD A TAJ ŠUPAK CE AKO BOG DA ISTO PLATITI GLAVOM

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter