Izvor: Kurir
29.03.2024 u 22:56
0

ZELENSKI PRIZNAO: Ukrajinska vojska nema više snage da se bori protiv Rusa

Ukrajinske oružane snage će se stalno povlačiti ako SAD ne pruže neophodnu pomoć, rekao je predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu kolumnisti Vašington posta Dejvidu Ignjatijusu.

Ako ne bude podrške Sjedinjenih Država, to znači da nećemo imati protivvazdušnu odbranu, rakete Patriot, opremu za elektronsko ometanje, artiljerijske granate od 155 milimetara. To znači da ćemo se vraćati, povlačiti, korak po korak. malim koracima“, rekao je predsednik Ukrajine.

Osim toga, Ukrajina doživljava nedostatak sistema protivvazdušne odbrane, primetio je on.

„Bez podrške Kongresa imaćemo veliki nedostatak projektila. To je problem. Gradimo sopstvene sisteme protivvazdušne odbrane, ali to nije dovoljno“, rekao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da nađu način da se ne povuku u zoni borbenih dejstava. Ako situacija na frontu ostane stabilna, onda će u pozadini Ukrajina moći da naoruža i obuči nove brigade da pokrenu novi pokušaj kontraofanzive ove godine, kaže predsednik zemlje.

SPREČEN NOVI VELIKI TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Trojica uhapšena, sve je bilo spremno uza VELIKI POKOLJ nevinih!

Prošlog leta ukrajinske trupe su već pokrenule takozvani pokušaj kontraofanzive, koji se pokazao neuspešnim. Za to vreme izgubili su skoro 166 hiljada vojnika, 800 tenkova, uključujući polovinu nemačkih leoparda, 123 aviona i 2,4 hiljade oklopnih vozila.

Ranije u petak, kanal Fok Nevs, pozivajući se na pismo šefa Kancelarije za upravljanje i budžet Bele kuće, Šalande Jang, senatoru Džej Di Vensu, izvestio je da je američka vlada potrošila najmanje 113 milijardi dolara da pomogne post-sovjetskoj republici.

Napominje se da je ukupan iznos uključivao i finansiranje, „koje nije išlo direktno u Ukrajinu, već se koristi za njenu podršku“.

Međutim, kako je sredinom marta rekao direktor CIA Robert Berns, bez dodatne vojne pomoći Vašingtona, kijevske vlasti će morati da pristanu na mirovne pregovore pod ruskim uslovima u roku od godinu dana. On je naglasio da će nedostatak američke podrške rezultirati daljim povlačenjem i gubitkom teritorije za Oružane snage Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter