Izvor: Tanjug
01.06.2023 u 22:15
0

SVI SE PITAJU ŠTA JE DOGOVORENO? Zelenski razgovarao sa Sunakom o situaciji na frontu i podršci Ukrajini

Dvojica lidera su posebnu pažnju posvetila sprovođenju ukrajinske formule mira i organizaciji Globalnog samita mira, potrebi daljeg povećanja pritiska na državu agresora i pripremama za Londonsku međunarodnu konferenciju o obnovi Ukrajine.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, u okviru posete Moldaviji, sastao se sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom i informisao ga o situaciji na frontu.

NESTRPLJIVO ČEKA: Zelenski tvrdi da je Ukrajina spremna, da li će se ŽELJE ukrajinskog predsednika ispuniti?

Zelenski je napomenuo da je to treći sastanak lidera u poslednjih mesec dana. On je zahvalio Velikoj Britaniji na snažnoj podršci Ukrajini u borbi protiv ruske agresije, prenosi Ukrinform pozivajući se na pres-službu predsednika. „Zahvalan sam Velikoj Britaniji i lično premijeru na pomoći Ukrajini.

Za vođstvo u stvaranju tenkovskih i avijacijskih koalicija, posebno u spremnosti da se počne sa obukom ukrajinskih pilota“, rekao je Zelenski. On je pohvalio nedavni transfer raketa dugog dometa „Storm Shadow“ Ukrajini. „To je upravo ono oružje koje nam je danas potrebno.

Ono nam pomaže da pobedimo“, naglasio je on. Zelenski je takođe obavestio premijera Velike Britanije o situaciji na frontu, napominjući da je ruski agresor poslednjih dana značajno pojačao raketni teror i napade dronovima, što pokazuje neophodnost jačanja PVO Ukrajine.

„Da bismo zaštitili naše stanovništvo i civilnu infrastrukturu, neophodno je stvoriti vazdušni štit iznad ukrajinskih gradova“, upozorio je Zelenski.

Govoreći o očekivanjima Ukrajine od Samita NATO u Viljnusu, Zelenski je poručio da je važno da Ukrajina dobije jasan signal o perspektivama članstva u Alijansi, što bi, kako je naveo, bio još jedan motivacioni faktor za Oružane snage Ukrajine i ceo ukrajinski narod.

Ukrajinski predsednik boravi danas u poseti Moldaviji, gde je učestvovao na otvaranju samita Evropske političke zajednice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter