Izvor: HAPPY BSC
09.02.2023 u 12:46
0

ZELENSKI SE ZAHVALIO LIDERIMA EU NA POMOĆI UKRAJINI: „Evropa će uvek ostati slobodna dok smo zajedno“

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski govorio je na posebnoj plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Briselu, koja je prethodila dvodnevnom sastanku šefova država i vlada Evropske unije.

– Evropa ima sreću da u ovoj sali, u najvećem parlamentu u Evropi, apsolutna većina ima apsolutnu većinu principa i snage. Naša Evropa daje svetu evropski način života, pravila života. Ovo je kada su svi bitni, kada države imaju pravo da budu društvene, i otvoreno društvo. Kada se granice ne krše, a ljudi veruju u sutra. Ovo je naša Evropa. I ja sam sada ovde da zaštitim naš put do kuće – obratio se prisutnima Zelenski.

ZELENSKI U PARIZU: Ukrajina zna kako da ostane jaka, trebaju nam avioni i teško naoružanje! (VIDEO, FOTO)

On je takođe napomenuo da se Ukrajina približava pristupanju Evropskoj uniji i izrazio uverenje da će definitivno postati članica asocijacije.

Pored toga, Zelenski je zahvalio liderima EU na velikoj pažnji prema događajima u Ukrajini i zajedničkoj borbi za slobodnu i nezavisnu Evropu.

– Evropa će uvek ostati slobodna dok smo zajedno. Hvala svima, pozivam vas sve u Ukrajinu – zaključio je Zelenski svoj govor.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter