Izvor: BSC Happy
30.07.2023 u 17:44
2

„OVE GUBITKE UKRAJINCI NIKOM NISU OTKRILI“: ĐURO BILBIJA ekskluzivno za BSC HAPPY PORTAL (VIDEO)

Za BSC Happy portal govori Đuro Bilbija, urednik portala "Fakti".

Afrički lideri su pokazali dobru volju za saradnju sa Rusijom. Šta bi to bilo krucijalno za neki veću saradnju i više dobo?

– Danas Rusija sa svojom orijentacijom na multipolarni svet i suverenizaciju međunarodnog prostora, zajedno sa Indijom, igra vodeću ulogu. Ona je postala vrlo atraktivna za zemlje afričkog kontinenta. Nije ni čudo da je na samitu Rusija-Afrika prisustvovalo 49 od 54 afričke zemlje. Od toga je 17 zemalja predstavljeno na najvišem, nivou. Znači, Rusija je osim toga otpisala 23 milijarde dugova. To za afrički kontinent nije malo. Glavno što Rusija može da obezbedi Africi jeste da je izvuče iz kandži svojih kolonizatora, gde su mnogi pristuni i danas. Nije ni čudo što je došlo do državnog prevrata u Nigeru, što je vojska zbacila predsednika koga je nametnula Francuska. Što ona izvlači 40 posto uranijumske rude kojom snadbeva svoju atomsku energetiku, a taj prevrat je u glavnom gradu zemlje proslavljen uličnim demonstracijama. Mnogi su nosili ruske zastave, iako Rusija sa tim prevratom nema nikakve veze, to je bila njihova unutrašnja stvar. Neke zemlje Afrike će ući u ruski kosmički program. Rusija im nudi mogućnost da afričke zemlje imaju svoje module. Rusi će im dati visoke tehnologije, sa Zapada ne mogu tako nešto da dobiju. Turskoj nisu dali sofisticirano protivraketno naoružanje, tako da je ona morala da to kupi od Rusije. Znamo šta je bilo sa S-400. Turska se nije dala, nije popustila. Nije iskključeno da će da kupi novu partiju S-400 od Rusije. Čak je i jedna Turska morala da se osloni na Rusiju da bi izravnala svoje odnose sa zapdnom Evropom i SAD i da bi se odbranila od pritisaka, iako je ona formalno članica NATO pakta – ističe Bilbija.

Ukrajinci se plaše „zmajevih zuba“ – koja je to tajna ovog ruskog odbrambenog sistema?

Tamo realno postoje „zmajevi zubi“. Ukrajinski problem su NATO instruktori. Postoje visoki NATO oficiri tamo. Svi pominju u izveštajima – tamo su Amerikanci, Britanci, Nemci, čija se imena ne pominju. Problem je za Ukrajinu što su ruska minska polja jako opširna. Stejt Department je objavio da ispred ruskih odbrambenih linija minirana površina koja je ravna površini pola Nemačke, top je ogomno. Ukrajinci se žale da imaju ogromne gubitke upravo na minskim poljima. Međutim tamo sada ginu. Ne mogu da probiju ta minska polja, jer su ih natovci učili da ne treba razminirati nego zaobići. Pa kako zaobići pola Nemačke. Oni nadiru bez pokrića iz vazduha. Ti tenkovi, ali i pešadija postaju lak plen. Njihova ofanziva je sa miminum 26.000 žrtava, nigde prošli nisu, nikakava pobeda. Kad je bila Kurska bitka, tu su Nemci izgubili i nisu se oporavili do pada Berlina. Oni su tu čak kod Kurska prodrli, a Ukrajinci nisu ni to. Stvar je za njih vrlo komplikovana i bezperspektivna – rekao je Bilbija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„OVE GUBITKE UKRAJINCI NIKOM NISU OTKRILI“: ĐURO BILBIJA ekskluzivno za BSC HAPPY PORTAL (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter