Izvor: Tanjug
30.07.2023 u 17:38
0

ZAHVALIO NA SVEMU: Putin se oprostio od afričkih lidera nakon ture brodom do Kronštata

 Ruski predsednik Vladimir Putin oprostio se danas, posle ture brodom do Kronštata, od afričkih lidera koji su učestvovali na samitu Rusija-Afrika u Sankt Peterburgu.

„Zahvaljujući našem prijateljstvu i našim odnosima, uspeli smo da sa vama održimo ove trodnevne aktivnosti i da izgradimo dobru bazu za dalje napredovanje. Sve što smo dogovorili biće realizovano“, poručio je Putin u Muzeju pomorske slave.

On je podsetio da su u Kronštatu nekada bile smeštene glavne snage Baltičke flote, te da su one trenutno raspoređene u Kalinjingradu.

„UKRAJINA ĆE BITI PODELJENA, DEO RUSIMA, DEO NEUTRALAN“: EMINENTNI BUGARSKI PROFESOR „nacrtao“ NOVU KARTU EVROPE – „PUTIN OVO NIJE ŽELEO, ALI JE HTEO OVE DVE STVARI“

Među zvaničnicima koji su učestvovali u obilasku brodom bili su predsednici Konga, Eritreje i privremeni predsednik Burkine Faso, kao i šefovi delegacija Sudana, Tanzanije i Ekvatorijalne Gvineje.

Samit Rusija-Afrika održan je u Sankt Peterburgu 27. i 28. jula, a glavni slogan samita je bio „Za mir, bezbednost i razvoj“.

Putin je, tokom samita, rekao da su afrički lideri pokazali političku volju, nezavisnost i zainteresovanost za razvoj saradnje sa Rusijom i da Moskva to ceni, dodavši da je planirano uspostavljanje novog rusko-afričkog mehanizma za koordinaciju po pitanjima bezbednosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter