Izvor: BSC Happy
30.07.2023 u 17:20
0

„OVE RUSKE OFANZIVE TREBA DA SE PLAŠE!“ GENERAL VINKO PANDUREVIĆ ekskluzivno za BSC HAPPY PORTAL (VIDEO)

Za BSC Happy portal govori general potpukovnik dr Vinko Pandurević, nekadašnji oficir vojske Republike Srpske.

Da li bi NATO mogao da se izjasni kao direktni protivnik Rusije ili bi ovaj proksi rat mogao da poprimi neki novi oblik?

NATO je posle samita u Viljnusu pomenuo Rusiju kao glavnu pretnju i glavni remetilački faktor u smislu održavanja mira i poretka zasnovanom na pravilima Amerike. Njihov poredak ne poznaje nikakve ideale, nikakva moralna ograničenja, ni nikakav utopijski čin. Sve se zasniva na snazi i sili. Rusiju smatraju za glavnog protivnika, to su i ranije govorili i sada zvanično u svoje dokumente uneli. Oni podržavajući Ukrajinu u tom proksi ratu, što je direktno mešanje, oni će na tome dalje insistirati, pre svega te istočne zemlje, koje jačaju istočno krilo NATO-a. To su Baltičke zemlje, Poljska i još neke druge zemlje. Očekivati je intenzifikaciju toga sukoba. NATO još uvek odustati neće. Teško može priznati da nema snage i sposobnosti da ovaj rat vodi dalje Oni će uslovljavati Ukrajinu i njihove oružane snage iscrpljivati. U svakom slučaju, na kraju će doći u neku fazu u kojoj će Rusiju morati da prihvate kao značajnog geopolitičkog igrača koji ima svoje mesto u svetu – rekao je Pandurević.

Da li je poseta Zelenskog Bahmutu mogla da bude svrsishodna?

– Mislim da je on kao predsednik i glavni komandant mora da poseti jedinice, one koje  izvršavaju glavne zadatke, da im podigne moral i pokaže da vojska nije ostavljena sama sebi. Što se ne bi moglo reći da je ostatak sistema i društva Ukrajine uključen u ovaj rat. Mislim da to neće doprineti razbuktavanju kontraofanzive i njenom daljem širenju. Neka to bude dovoljna garancija da će da ostanu tu gde jesu i da će da dočekaju kontraofanzivu koju će Rusija sigurno da izvede – istakao je Pandurević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter