Izvor: BSC HAPPY
11.09.2023 u 10:33
0

ANA BRNABIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: Prosečna plata biće oko 820 evra

Predsednica Vlade Ana Brnabić gostovala je u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ Happy televizije gde je još jednom potvrdila da je prioritet bolji život građana Srbije.

Građani Srbije su jedini važni. Kakav im je standard, kako žive, da li njihova deca mogu da ispune sve potencijale, da li mogu da se bore sa ostalima u Evropi za bolje poslove za bolje plate, samim tim i za bolje penzije. Ozbiljan i odgovoran čovek pravi patriota se zbog toga bavi politikom ne zato što je važna vlast – istakla je Brnabićeva.

Opozicija se ruga narodu

Prema njenim rečima, opozicija ne samo da nije tražila izbore, već su pretili da će ukoliko raspišemo izbore izaći na ulicu.

Eto isti taj Zoran Lutovac koji je u Skupštini pretio kako će da blokiraju rad Skupštine, kako će da spreče usvajanje rebalansa budžeta i time se aktivno borili da nema povećanja plata, da nema povećanja penzija, da nema pomoći finansijske podrške deci do 16 godina, da nema dupliranja subvencija poljuprivrednicima po hektaru – navela je premijerka.

Ona je navela preimer akademika Dušana Teodorovića koji je 6. juna pozivao na bojkot izbora ako budu raspisani, a danas Borko Stefanović kaže da su izbori jedini izlaz.

PENZIONERIMA UPLATA I PREKO 250 EVRA POMOĆI: Evo kada NOVAC LEŽE na RAČUN!

Svi oni skupa su hteli da bojkotuju ovo povećanje plata i penzija, ali smo se izborili. Oni su vrištali, mi smo radili svoj posao. Jer ako mi ne radimo naš posao, onda nema povećanja plata i penzija. Onda dolazi drugo deo. Predsednik Vučić ima konferenciju, i kaže zadovoljan sam što sam potpisao nove zakone, dodatan novac za plate i penzije. On pokaže šta će sve pojeftiniti, i najavi novu pomoć za penzionere od 20.000 dinara. Na sve to, opozicija radi šta: smeju se parizeru. Pri tom se smeju građanima Srbije. I ponovo pokazuju kakvi su. Ja nisam mogla da verujem šta rade – rekla je premijerka i navela primer kako Lutovac ismeva pojeftinjenje namirnica i građane objavama „Svi za salamu, salama za svi“, „Ako nemate za hleb, jedite parizer“…

Ona je naglasila da im neće dozvoliti da opstruišu rad parlamenta.

Mi nemamo taj luksuz da im dozvolimo da opstruišu rad, jer bi ljudi ostali bez plata. Kada kažu da će blokirati rad skupštine, znači da će blokirati sav ovaj novac koji se izdvaja za penzionere, negovateljice, lečenje dece i poljoprivrednicima. Još je gore što su se unosili u facu poslanicima koji ne dele njihovo mišljenje. Poslanik Jahja Ferhatović je hteo da ispriča svoju priču vezano za lečenje dece, a oni su počeli da puštaju muziku na to. To vam govori koliko oni brinu o ljudskim životima – rekla je premijerka.

Prosečna plata biće oko 820 evra

Premijerka je najavila da će mnogi proizvodi u prodavnicama uskoro biti jeftiniji.

– Povećavamo plate, rastu penzije, izdvajamo novac za majke i decu. Standard građana Srbije raste iz dana u dan. Minimalna cena rada biće oko 400 evra do kraja godine, a očekujemo da prosečna plata u Republici Srbiji bude oko 820 evra – rekla je.

– Krećemo sa isplatom 10.000 dinara za decu do 16 godina. Duplimaramo subvencije za poljoptivredu. Idu povećanja penzija i plata. Imamo dodatna sredstva za lečenje retkih bolesti.

Čestitke reprezentaciji

Mi smo na prethodnim Olimpijskim igrama osvojili više medalja nego na prethodne tri. To je odnos prema državi, prema svakom gradu – rekla je Brnabićeva i čestitala sportistima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter