Izvor:
20.03.2019 u 10:24
0

BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA HAPPY TV: „Postoji potpuna konzistencija vojvođanske vlade sada sa republičkom!“ (FOTO, VIDEO)

Gost našeg jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Sa njim je naš voditeljki tandem, Katarina Korša i Milomir Marić razgovarali na najaktuelnije teme koje interesuju naše građane.

Za početak, govorili smo o Vojvodini, njenom položaju i da li se , po rečima Marića, Vojvodina vratila u Srbiju.

– Naravno da jeste. Vojvodina je sastavni deo Srbije, Postoji potpuna konzistencija vojvođanske vlade sada sa republičkom, radi se zajednički na projektima. Gospodin Mirović i predsednik Vučić stalno govore, važno je da su okupljeni oko tih važnih projekata i ideja. Pazite, danas gotovo da nema ni jedne lokalne samouprave na prostoru Vojvodine da nije bila ni jedna velika investicija vezana za zapošljavanje. Pođite od Pančeva, nije se ulagalo ko zna koliko, Šid u kome nije bilo ništa, zaboravljen prostor, pa Srem-Šid revitalizovan, o Rumi da ne pričam! Ne bih mogao da nabrojim sve te fabrike koje se u otvorene. Ako bude bilo skupštinske rasprave, ako budem imao neku priliku da kažem nešto o tome i mislim da je bitno reći koje su sve škole, koliko bolnica je otvoreno…znate na šta je to ličilo.– rekao je Nedimović dodavši:

– Moj posao je da vodim računa, da pravimo onakvu poljoprivrednu proizvodnju koja donosi dodatnu vrednost. Zar nije bolje da zaradiš po hektaru trista, četiristo nego tri i po ili dve hiljda evra. Ali moraš malo da učiš, da se edukuješ, moraš io da uložiš a država je tu da ti pomogne i da ti vrati. Naravno, neće moći svio to da rade i ne treba se zaluđivati da sve svuda rade, to je još luđa stvar.

– Poljoprivreda je kao IT , svake dve tri godine se nešto menja. Menjaju se načini obrade zemljišta i sorte koje moraju da se koriste. Mi moramo da idemo u korak sa vremenom!

– Te što su prodavali med za sto dinara smo pohvatali, oni više ne rade to. Možda se bave nekim drugim poslovima, na primer, sade lukac u Padinskoj Skeli. Zajedno sa organizacijom pčelara smo organizovali posebno telo koje se bavi sprečavanjem zloupotrebe vezano za trgovinu medom.Ne možemo ih sve pohvatati ali je bitno da to suzbijete kao sa reeksporom voća.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter