Izvor: BSC HAPPY
10.04.2023 u 22:15
0

DANIJEL SIMIĆ U U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Rusi okrenite zastavu naopako, slušajte šta su Srbi govorili devedesetih“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, a današnja tema glasi „Nijedan Rus neće da uhapsi Putina“. 

PROFESOR VLADUŠIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Milorad Pavić nama je pokazao da ako želimo da budemo na svestkoj sceni, moramo da budemo svesni sopstvene tradicije i istorije“

Jedan od gostiju popularne emisije bio je Danijel Simić koji je na ukrajisnkom frontu proveo izvesno vreme i izbliza je posmatrao ratovanje.

– Ja sam već 2014. godine mislio da odem tamo, pa sam na kraju 2017. godine prvi put otišao u Donjeck iz prostog razloga što je mene to uvek privlačio. Bile su dve kolonije srpske, ja često odem tamo i kažem Rusima ovde nekada pre nije bilo ništa, mi smo došli na pustu zemlju i ovo je prvo bila novo Srbija, pa tek novo Rusija i ovo je naša zemlja, tako se ja često šalim sa njima. Moj glavni motiv ideološki u tom smislu, bio je da odem tamo i vidim. Tamo postoji samo jedan spomenik koji na tri jezika kaže nema veza svetlijih od bratskih. Ja mislim da je velika sramota srpskog društva i države zašto tamo nemamo bar jednu crkvicu i jednog popa koji će reći nekome ko dođe tamo da je tu nekada postojala srpska kolonija. Srbi su osnovali tu oblast i prostirala se ta oblast sve do Bahmuta. Rusima se dešava sve isto kao nama, potpuno je isti narativ. Veoma je teško njima tamo objasniti razliku između Srbije i Republike Srpske, i kada im objasnite oni kažu dobro Srbija. Rusi sada Beograd koriste kao svoj hab, odnosno kao svoju međustanicu kada idu za Zapadnu Evropu, zato što ne postoje direktni letovi. Smatram da Srbija na taj način treba što više da profitira. Ljudi u Donbasu su i pre specijalne operacije Putina nazivali predsednikom, i govorili Donbas je uz predsednika, misleći na Putina. Ja sam sada tamo otišao kao neko ko želi da pomogne ruskoj strani da kaže istinu o onome šta se tamo dešava, jer su oni što se tiče informativnog rata i informativnih tehnologija stvarno za sažaljevanje, u smislu da im stvarno treba pomoći. Ja često govorim tu svoju rečenicu, „Rusi okrenite zastavu naopako“, u praksi to znači da se poklope ušima i slušaju šta su Srbi govorili 90. odnosno šta im govore danas, rekao je Simić u toku svog izlaganja na Hepi televiziji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter