Izvor:
09.10.2016 u 12:57
0

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rođena je jedna od NAJBITNIJIH osoba u životu NOVAKA ĐOKOVIĆA! (VIDEO)

Na današnji dan 1936. godine u Beogradu rođena je Jelena Genčić. Jugoslovenkska i srpska rukometašica, teniserka i teniski trener otkrila je brojne šampione.

Jelena se istovremeno bavila i tenisom i tukometom. Obično je bila golman, igrajući zajedno sa dečacima u školi i na ulici. Njenu hrabru igru na golu primetili su stručnjaci, pa je dobila poziv iz Crvene zvezde, gde je ubrzo postala nezamenljiva, pa su je pozvali i u reprezentaciju gde je jedno vreme bila i kapiten. Nakon Svetskog prvenstva u malom rukometu 1957. godine, Jelena se posvećuje tenisu. Interesantno je da je Jelena istovremeno igrala rukomet u Zvezdi, a tenis u Partizanu. Dvadeset puta bila je prvakinja Jugoslavije.

Posle povlačenja iz sporta, sredinom sedamdesetih godina 20. veka, počela je karijeru kao teniski trener, gde je imala dosta uspeha u otkrivanju i podučavanju budućih velikih šampiona – Novaka Đokovića, Monike Seleš i Gorana Ivaniševića.

Potiče iz ugledne porodice – njen deda po ocu bio je prvi hirurg u zemlji Lazar Genčić, a njegov brat Đorđe obavljao je funkciju ministra unutrašnjih poslova u vladi Nikole Pašića.

Jelena Genčić završila je istoriju umetnosti, bavila se fotografijom i radila je ceo radni vek u školskom i kulturnom programu RTB, kao urednik i režiser programa.

Preminula je 1. juna 2013. godine i zahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa Happy televizije – "Dobro jutro, Srbijo":

HappyTv.rs
Foto: Twitter/CrazyDiSki

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter