Izvor:
24.02.2019 u 11:26
0

DUŠAN ĐOKOVIĆ U EMIISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Dosta ulažemo na polju kulture!“ (VIDEO)

Današnja emisija “Prelo u našem sokaku” posvećena je opštini Rača. Tom prilikom gost naših voditelja, domaćina je bio predsednik Skupštine Opštine Rača, Dušan Đoković.

– Opština Rača sprovodi u delo čitav spektar mera koje se odnose na poboljšanje kvaliteta svih naših građana. O tome ste mogli da čujete i od našeg predsednika opštine a nešto i da vidite u video prilogu. Opština Rača ima problem problem bele kuge kao i svi u Srbiji i zaista činimo dosta na polju populacione politike kako bi smo posledice bele kuge sveli na najmanju moguću meru. Pored ostalih mera, sprovodimo i direktna izdvajanja na tom, polju i našim porodiljama isplaćujemo po 10.000 dinara iz budžeta. Naročito smo ponosni na meru koju sprovodimo povodom "Dana opštine", majkama koje rode treće, četvrto i svako naredno rođeno dete isplaćujemo određenu sumu novca. Majkama sa troje dece dodeljujemo otprilike iznos dve bruto plate u tom trenutku. U opštini Rača to je negde oko 1000 evra a majkama sa petoro dece tri bruto plate a sa petoro i više dece, četiri bruto plate. U toku prethodne godine sproveli smo i jedan projekat na polju populacione politike koji je sproveden u sardanji sa ministrom bez portfelja, profesorom doktorom Slavicom Đukić Dejanović. Vrednost projekta je negde oko trideset i pet miliona dinara A dvadet sedam miliona dinarasmo podelili našim ljudima koji su konkurisali za ovaj projekat i ispunili uslove. Praktično svako ko je konkurisao za ovaj projekat i ispunio uslove, sredstva u vrednosti do 600 hiljada dinara za nabavku opreme za poljoprivredu su dodeljeni. Imamo pozitivni odjek roditelja na te mere, spremamo se za sledeći konkurs koji će ministarstvo da raspiše.– rekao je gospodin Đoković sa kojim smo pričali i na temu kulture i koliko je razvijena u opštini Rača:

– Dosta ulažemo na polju kulture. Amaterizam se nalazi u okviru Kulturnog centra, imamo amatersko pozoriste koje postoji od ’90ih godina. U predhodnih 10 godina smo se p,lasirali na republicko takmicenje. Takođe, od 356 dana imali smo 120 dana različite manifestacije. Naši folkloraši učestvuju u realizaciji sedamdeset odsto manifestacija.

Video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter