Izvor:
24.02.2019 u 11:26
0

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ U „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Ponosna sam što sam rođena Račanka!“ (VIDEO)

Današnja emisija “Prelo u našem sokaku” posvećena je opštini Rača. Tom prilikom gost naših voditelja, domaćina je bila i ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović.

Malo je poznato da je ministarka Dejanović rođena u Rači.

– Ja sam rođena Račanka i vrlo sam ponosna na tu činjenicu. A inače u račanskoj opštini, u selu Đurđevcu gde se rodio moj otac, gde je praktično moja porodična kuća, svi moji intimni jubileji se tu odvijaju- moja krsna slava, moj sin se venčao u Đurđevu pored bunara u dvorištu, Bora Dugić svirao na fruli a Dobrica Erić govorio stihove i tako je bio jedan od najznačajnijih događaja u mom životu, upravo u opštini Rača..Rača je u srcu.– rekla je ministarka a potom dodala koliko se radi na populacionoj politici u Srbiji i naravno u Rači:

– Nema dragocenije stvari u Srbiji od deteta. Sve mere treba da budu usmerene za bolji kvalitet zivota, bolje mogucnosti zapošljavanja, pomažemo privrednicima finansijki, da standard porodica bude bolji, briga o starima. Nije to samo davanje novca, ne moze se roditeljstvo platiti, to treba da bude slobodna volja, ali vrlo odgovorni ljudi se plase neuspeha, da postignu sve.– dodavši da su naše mere za razliku od Evrope i Amerike kada je u pitanju obezbeđivanje uslova za majke bolje.

– Naša normative je bolja od Evropske.

Video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter