Izvor:
24.02.2019 u 11:26
0

DAVOR TIMOTIJEVIĆ U „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Mnogo ulažemo pre svega u održavanje lika i dela Đorđa Petrovića Karađorđa!“ (VIDEO)

Uroš Davidović i Bojana Ristivojević su u današnjoj emisiji „Prelo u našem sokaku“ ugostili direktora turističke organizacije Opštine Rača, Davora Timotijevića.

– U manifestacioni turizam mnogo ulažemo i pre svega u održavanje lika i dela Đorđa Petrovića Karađorđa koji je rođen u našoj opštini. Imamo etno kompleks koji je posvećen njemu koji jpretstavlja njegovu okućnicu, jedno celo domaćinstvo iz devetnaestog veka koje se tamo nalazi. Tu dolazi najviše ljudi, turisti posećuju mesto rođenja Đorđa Petrovića. Organizovali smo sabor "Karađorđe – zvezda zavičaja" koji se u okviru Karađorđevih dana organizuje u našoj opštini, to je bio međunarodni sabor na kom smo imali učesnike iz pet zemalja. Sam sabor traje jedan dan ali “Karađorđevi dani” traju čitavo leto. Obuhvataju ceo niz programskih manifestacija. Imamo svake godine organiozovan i rok koncert, ove godine ćemo organizovati koncert grupe "Galija" koji će biti krajem jula meseca . Tada imamo i obeležavanje dana opštine koji će se završavati sa sv. Ilijom kada i vašar u Rači. Tada organizujemo najviše tih programskih manifestacija. Organizujemo zajedno sa našim lovačkim udruženjem i takmičenje u gađanju glinenih golubova. Organizujemo u selima, u Đurđevu je "Brđanski sabor tradicije i običaja", u selu Sepcima organizujemo pohode po crkvama "Pod zapisaom", u selu Vučiću- manifestaciju "Pod orahom". Takođe jedna vrlo bitna manifestacija je "Prva frula Srbije", prelepa manifestacija koju smo uspeli da povratimo ponovo frulu u našu opštinu. Takođe imamo i druge manifestacije poput “Fićijade” za velike ljubitelje "Fića" koje dolazi u našu opštinu. Imamo i međunarodnu "Fićijadu" kada dolaze ljudi koji imaju "Fiće" iz drugih zemalja.

Ž

Video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter