Izvor:
24.09.2019 u 00:45
0

MARKO ĐURIĆ O SITUACIJI NA KiM: „Nikada nećemo prestati da se borimo za našu zemlju!“ (VIDEO)

U večerašnjoj emisiji "Ćirilica", tema je Albanci huškaju Srbe na Srbe na Kosovu, a na aktuelnu temu su govorili Dalibor Jevtić zamenik predsednika Vlade u Vladi Republike Kosovo, Darko Tanasković srpski islamolog, Marko Đurić direktor Vladine kancelarije za KIM, i Igor Simić, potpredsednik srpske liste.

Marko Đurić, direktor kancelarije za KIm, izjavio je da će se Srbija potruditi svim silama da zaštiti Srbe na Kosovu ,kao i da predsednik Vučić neće odustati od toga da se Srbija izbori za svoju teritoriju.

Ja pozivan sve ljude na Kosovu i Metohiji da se šestog oktobra okupe i postanu jedno. Moram nažalost da napomenem da je sve ovo igra neprijatelja, da iskoristi Srbe kao igračku za svoje planove. Na Kosovu prema Albancima moramo biti ujedinjeni. Nema nijednog Albanca na političkoj sceni, koji bi govorio da je protiv nezavisnost Kosova. Isto tako trebamo i mi da ostanemo dosledni sebi i da se nikada ne odreknemo svoje države. Oni žele da prekinu veze Srba sa KIM sa Beogradom. Trn u oku Albancima je Aleksandar Vučić jer on kaže – Ne pada mi na pamet da priznam nezavisnost Kosova. – On je uspeo da preokrene nezavisnost Kosova u Srpsku korist, a oni to vide i smeta im bilo kakva veza Srba sa Kosovom. Mi štitimo pozicije i pokušavamo kroz kompromise dođemo do rešenja. Uvek su sve rešavali nasiljem, i mislim da oni ni ne znaju drugačije. Kada osete da im slabi pozicija, kada osete da je Srbija tvrd orah, onda besne i nerviraju se. A ja imam samo da poručim da nikada neće moći protiv nas jer se mi borimo za naše Kosovo. Naše, jer je Kosovo Srpsko i biće to zauvek.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter