Izvor: BSC HAPPY
27.11.2023 u 09:47
0

MINISTAR MALI ZA HAPPY TV O NOVIM MERAMA: Po 10.000 dinara dobiće 235.000 srednjoškolaca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu pomoć države i poručio da će svaki srednjoškolac dobiti po 10.000 dinara, a da će studentima biti uplaćeno po 1.000 dinara na studentsku karticu. O novim merama državne pomoći građanima i kritikama opozicije da one nisu u skladu sa ustavom, već deo predizborne kampanje govorio je ministar finansija Siniša Mali u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Happy televiziji.

– Veoma je važna i lepa vest za sve građane Srbije mera koju je predsednik najavio sinoć. Mi ćemo u narednih desetak dana isplatiti po 10.000 svim učenicima srednjih škola. Imamo negde oko 235.000 srednjoškolaca. Nijedna mera koju donosimo nije slučajna. Podsetiću da smo prošle godine pomogli sve mlade tri puta dva puta po 100 evra, pa 5.000 dinara. Takođe smo u prethodnom periodu svim majkama sa decom do 16 godina isplatili po 10.000 dinara jednokratne pomoći. Kada je predsednik razgovarao sa mnom i sa Anom tražili smo način kako da pomognemo srednjoškolcima – rekao je ministar Mali.

On je istakao da je veoma važno naglasiti da srednjoškolci nisu glasači i da ove mere nemaju nikakve veze sa predizbornim aktivnostima.

– Predstavnici bivšeg režima koji hoće da se vrate na vlast sada to koriste. Međutim, to je potpuno besmisleno. Ove mere nemaju nikakve veze sa izborima, mi hoćemo da pomognemo mladima, da pokažemo brigu prema njima. Nijedan od targeta koji imamo ne ugrožavamo ovim merama. Imamo novca na računu, imamo skoro 5 milijardi evra, stojimo bolje nego ikada i zato smo hteli da pomognemo mladima, pokažemo snagu javnih finansija i ulepšamo praznike mladima – navodi ministar Mali.

SINIŠA MALI ZA HAPPY TV DELI OPTIMISTIČNE VESTI: Uspeli smo da dođemo do tog nivoa jednocifrene inflacije – mere koje smo preduzeli daju EFEKTA

Prema njegovim rečima, do današnjeg dana za studentske kartice prijavilo se 67.000 studenata.

– Prošle nedelje smo i podelili prve kartice. Od 1. decembra kartice će biti u funkciji. Osim toga što su platne Poštanska štedionica ih izdaje, nema troškova održavanja i otvaranja računa. Ono što je predsednik sinoć najavio za svaki otvoreni račun u Poštanskoj štedionici sa studentskom karticom na račun će biti uplaćeno 1.000 dinara. To je jedan lep gest brige, svi smo bili studenti znamo koliko studentima svaki dinar znači – rekao je Mali.

Ministar je saopštio da je država prošle nedelje potpisala ugovore sa 24 kompanije koje će davati popuste za sve one sa studentskom karticom. „Er Srbija“ daje popuste od 10 odsto na avionske karte, a „Srbijavoz“ popust od 20 odsto na vozne karte. Ministar je naglasio da su među kompanijama koje će davati popuste i prodavnice, bioskopi, osiguravajuća društva, „Putevi Srbije“ sa 2 odsto popusta na putarine. „Skijališta Srbije“ su prihvatila popust od 15 odsto na ski pasove za vlasnike studentskih kartica.

Stojimo mnogo bolje čak i od nekih mnogo razvijenih ekonomija – poručio je ministar Mali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter