Izvor:
13.10.2019 u 12:18
0

MITAR ĐURAŠKOVIĆ O ŠOKANTNOJ TEMI KOJA POTRESA CEO SVET: Pokušavamo da smanjimo i SPREČIMO trgovinu ljudima!

Gost emisije "Prelo u našem sokaku" bio je Mitar Đurašković, sa kojim smo razgovarali o šokantnom i potresnom krivičnom delu.

– Belo roblje je danas neprihvatljiv termin. Danas postoji mogućnost da se trguje i osobama crne rase, žute, ne samo bele. Broj žrtava je veliki, samo 32 osobe su maloletne. Mi i danas imamo slučajeve gde se decom trguje radi prinudnih brakova, prosjačenja i krivičnih dela. Poslednjih godina je sve više ljudi iz unutrašnjosti, i praktično sada, od početka godine bilo je 23 žrtve trgovinom ljudima, a 21 su državljanke Srbije. Sada, ove godine najviše je identifikovano pripadnica ženskog pola, ali prošle godine smo imali i 19 žrtava muškog roda. Žene tretiraju kao seksualno roblje, a muškarce kao radno. Trgovci ljudima su osobe koje su poznate žrtvama trgovine. Mogu biti članovi porodice: otac, majka, brat, sestra, ali mogu biti i iz okruženja, neko ko brine o toj deci. Takođe imamo i poslednjih godina ne samo u Srbiji, već i u regionu da momci zavode devojke, jednostavno putem zabavljanja. Devojke se zaljube, uspostavi se emocionalni kontakti ili odnosi i onda se planira neki bolji život, najčešće u Inostranstvu. Devojke kada dođu na destinaciju, ispostavi se da je to bila samo uloga, a da je on bio u jednom lancu koji je bio organizovan.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter