Izvor:
14.10.2019 u 21:22
0

NEBOJŠA ČOVIĆ O SITUACIJI NA KOSMETU: Priča se o nekakvoj ratnoj odšteti a sa Kosmeta je raseljeno 200.000 ljudi!

Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović objasnio je u emisiji "Ćirilica" kako vidi budućnost južne srpske pokrajine.

– Posle petog oktobra je otkriveno da dosta toga nije bilo loše i da nije bilo grešaka tadašnje vlade po pitanju rešavanja problema na Kosmetu. Modelom Preševa, Bujanovca i Medveđe smo albansku pobunu razoružali velikoj meri i počeli sa programom za resenje krize. Kosmetu kada smo se upustili u detalje međunarodni faktori iz UNMIKA i KFORA su kočili stvari. 2001. godine je potpisan sporazum sa UNMIKOM. Taj sporazum je davao nadu ali je bio šargarepa. To je bilo povezivanje naših institucija i spuštanje naših institucija na prostor Kosmeta i stalno su nas napadali da imamo paralelne institucije na Kosmetu. Srbi su izašli na izbore i tada je pomogao apel patrijarha Pavla i koalicija "Povratak" je dobila dvadeset poslanika. Problem je bio u tome što su ti poslanici bili ikebane. Aljbin Kurti priča o ratnoj odšteti a sa Kosmeta je raseljeno 200.000 ljudi i uništena ogromna imovina – rekao je Čović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter