Izvor:
19.10.2019 u 11:56
0

PRVA BAKLAVIJADA U BEOGRADU: Predsednik arapskog centra za međunarodnu saradnju Sanja Kostadinovič organizator je ove slatke manifestacije!

Predsednik arapskog centra za međunarodnu saradnju i organizator prve Baklavijade Sanja Kostadinović, bila je gost emisije "Prelo u našem sokaku"

Sanja je govorila o centru uopšte i približila publici njegovu suštinu.

– Arapski centar za međunarodnu saradnju je jedno relativno mlado udruženje. Bavimo se kulturom, privredom, pravom, obrazovanjem. Pružamo besplatnu pravnu pomoć strancima. Organizujemo kulturne manifestacije koje povezuju arapski i srpski svet. Prikazujemo šta je to tradicionalno arapskom svetu ovde i obrnuto. Prošle godine smo počeli jedan veliki projekat koji se zove "Beograd, grad za sve." To je jedna kulturna manifestacija, a ove godine u nastavku tog projekta otišli smo korak dalje i organizovali prvu Baklavijadu – kaže Kostadinovićeva.

Govorila je i kako je došla na ideju da organizuje ovu zanimljivu manifestaciju.

– Do zanimljivih ideja je lako doći, desilo se onako u sekundi. Muž i ja smo bili u Tunisu u gostima i tamo sam probala njihove baklave. Počela sam da pričam o našim baklavama i onda se samo u jednom momentu desila ideja i zapitala sam se zašto ne bih napravila baklavijadu u Beogradu, pa ako uspemo da se skupimo sa svih strana i vidimo šta to sve postoji pod imenom "baklava." Prva Baklavijada je održana u svečanoj sali opštine Vračar. Svi naši takmičari kojih je bilo preko 30 toliko su se trudili da srede svoje stolove, da ih aranžiraju. Ja se njima izvinjam što nije bilo neke medalje za najlepši sto – ističe Sanja.

Sigurna sam da su ljubitelji baklava oduševljeni kao i da će sledeće godine posetiti ovu manifestaciju i oprobati se u ulozi degustatora.

HappyTV.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter