Izvor:
05.06.2019 u 09:58
0

STEFAN JOKIĆ: „U nekim momentima srpsko pravosuđe se ponaša kao da je iz afričkih zemalja!“

Gost našeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je advokat Stefan Jokić.

Naši domaćini su sa njim razgovarali o pokretanju nove optužnice protiv Zorana Marjanovića.

Potvrđena je treća po redu optužnica, gde se Zoran Marjanović tereti da je ubio svoju suprogu

Optužnica još uvek nije na pravnoj snazi. Još uvek postoji pravni lek, pravni lek je da mi i dalje možemo da uložimo žalbu. Prvi put kada su vratili optužnicu na doradu izvedeni su dokazi koji su u korist Zorana Marjanovića. Kako sada od jednom da postoji ta opravdana sumnja da je on izvršio krivično delo? To sve doprinosi histeriji javnosti. Mi u 21. Veku ne možemo nekome da nemetnemo krivicu da je nešto uradio, ako nije uradio. Da li ste vi čuli da se neko nalazi za slobodi a da je optužen za teško ubistvo? U nekim momentima srpsko pravosuđe se ponaša kao da je iz afričkih zemalja. Konačna odluka Apelacionog suda je da ne postoji opravdana sumnja da je on izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. – ističe Jokić.

Da li neki krak istrage ka nekom drugom llicu?

Najveći problem je što je sva istraga bila usmerena na Zorana Marjanovića. DNK tragovi su upoređivani sa drugim ljudima, njih 16, 17.Nije mi jasno zašto se ne združe sa spisima iz predmeta? Treba da vidimo ko su imena i prezimena tih ljudi. Ti ljudi su saslušani u policiji, ali ja te informacije ne mogu da dobijem. Optužnica je nelogična sa životne strane. Tužilac nam ne daje odgovor šta se desilo posle zločina. Ispod njenog nokta ne poklapa se DNK sa Zoranovim. U nedostatku tema u ovoj zemlji napravila se neka histerija prema toj porodici.– zaključuje Jokić.

Kako je Zoran primio najnoviju optužnicu?

MI smo njega upozorili da će biti ovako. Nama su veštačenja dostavljena tri dana nakon njegovog hapšenja, hteli su da se Zoran Marjanović „istrči“ sa iskazima. Što se tiče poligrafa, on nije dokazno sredstvo. Zoran Marjanović je dva puta prošao poligraf.-

Šta očekujete na jesen?

Mislim da će Apelacioni sud odbiti naše žalbe i da ćemo ići na suđenje. Mi smo spremni da uđemo u sudnicu i želimo da suđenje bude otvoreno za javnost. Mi se radujemo suđenju koje će biti otvoreno za javnost. Tužilački veštak često biva opovrgnut i osporavan. Mi danas nemamo više ozbiljnih predmeta u javnosti, svi se bave Zoranom Marjanovićem. – zaključuje Jokić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter