Izvor:
21.03.2019 u 09:00
0

U EMISIJI POSLE RUČKA SMO ODGOVORILI NA PITANJE: Kako zaustaviti krađu i otimanje dece? (VIDEO)

Tema današnje emisije je bila vest o telima trinaest beba koje su nađeni u hladnjači bolnice u Kraljevu i koja je uzburkala javnost. Zbog čega se ovo dovodi u vezu sa slučajem nestalih beba? Kako zaustaviti krađu i otimanje dece?

Gosti današnje emisije su bili: Vladimir Čičarević, Ana Pejić, Dimitrijević Dobrila i Ljubina Katić.

Beba se rodila i čula sam da plače. U izveštaju posle sam pročitala da je beba živela 1 minut. Ta sestra mi je rekla da je beba umrla i niko više od lekara nije tri dana ušao u moju sobu. Tri dana sam provela da ništa nisam dobila da jedem. Dan nakon porođaja je rekla, juče si se porodila i tako u krug, narednih dana. Izašla sam iz bolnice bez otpusne liste. Nije bilo poseta. Dever je dolazio pod prozor i rekao je nešto tu ne valja, nešto nije u redu.

– Imam samo ime babice, Vesna V. i to je sve što sam dobila od njih. Trebalo je dva, tri meseca da dođem sebi. Govorili su mi imaš jedno dete…To je bilo strašno, to su bile takve traume. Ja sam bila svesna tada i dan danas da je moje dete živo. Šta mi je vredelo onda da krenem u potragu, da mi kažu da sam budala. Slabo sam razgovarala o tome, svi su se oglušili.

Nismo mi neopravdano ćutale. Treba da raširimo priču na sociolioški segment. Kako su dočekali majku kojoj je dete umrlo?! Nismo mi ćutale od muke, nije da nismo želele da pričamo, htele smo ali nismo imale sa kim. Krađa beba, nije žrtva bila samo ta žena. Žrtva je bila kompletna porodica i žrtva je bila porodica koja kupuje dete. Sve je perfidno rađeno.

– Našim muževima je rečeno, morate da vodite računa o ženi. I ti kada kažeš ''E dragi neko nam je ukrao bebu'' on kaže ''dobro, samo se smiri''. Svi su dobili svoju dozu laži , a na toj dozi laži je ceo sistem funkcionisao. Imamo nade prvi put u ovih 16 godina. Otvorila su nam se vrata skupštine, prvi put smo možda došli sa predlogom šta da se uradi. Doneli smo elaborat kako da se reši bebi afera u našu korist. Trenutno 996 krivičnih prijava ima u Srbiji.

Sve je bilo u redu do porođaja, ja sumnjam da su iscenirali karlični prođaj. Kada sam se porodila dete je zaplakalo. Rodila se devojčica, ja sam legla i zaspala, svi su dolazili, presrećna. Dok ujutru nije došla vizita, dok nisu prošli moj krevet i rekli su ''Vaša beba umire''. Ja sam se onesvestila tada. Muž je posle video dete kroz staklo. Ja sam tražila da vidim dete, došlo je povijeno i kada sam tražila da ga držim nisu mi dali. Kada su javili da je beba umrla tražili smo obdukciju.

– Onda je još veći haos nastao i krenuli su da prete. Otišla sam u ordinaciju, tu si bili doktor i sestra. Bio je spremljen špric u ruci i rekla mi je sestra da se smirimo i ako se ne smirimo neću živa izaći odavde. Ona je meni dala tu injekciju i pomislila sam gotovo je ubili me. Vratila sam se u sobu i napisala sam cedulju suprugu ''vadi me odavde hoće da me ubiju''. Obdukcija je rekla da ima cistu na levom plućnom krilu. Tražili smo bebu da nam daju da sahranimo, nisu nam dali zato štosu rekli da oni to rade. Ja sam bukvalno pobegla iz bolnice i znam da sam potpisala neki papir. Mi smo tužili bolnicu '79 godine i presudu nismo dobili.

Ima jedan siptomatičan momenat kada treba da se lažira na porođaju, uglavnom se porodiljama daje dve ili tri kombinacije sedativa. Upozorenje svim mladim ljudima koji treba da postanu roditelji. Građani moraju da znaju kada priđe lekar da možete da pitate za ime i prezime i čin lekara. Imaju dve varijante, ima da se pronalaze veze da bi dobro prošle na porođaju, a ima milion primera da one bez veze bolje prođu. Dobro je da se danas govori o ovome.

– Postoje porodice koje su mimo udruženja našli svoju decu. Pre sedam godina kada sam ušao u priču, obišao sam većinu gradova, ljude koji nisu u udruženju. Ja sam od tih ljudi najviše naučio. Dete je dar od Boga. Ja bih savetovao roditeljima da budemo prizemljeni. Dokumentacija je nešto što je najbitnije! Ovde su uništene čitave porodice, ovde su uništene i porodice otetih beba i porodice kojima su bebe prodate.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter