Izvor: BSC Happy
19.06.2023 u 21:55
0

VLADIMIR VULETIĆ U „ĆIRILICI“: „Zapadu bi bilo idealno da SRBI koji žive na KOSOVU budu građani Kosova – da li će biti isto kao u Crnoj Gori ili kao u Hrvatskoj?“

Ko Srbima lomi kičmu? - Tema je večerašnje "Ćirilice". Na pitanja Milomira Marića će večeras na ovu temu odgovarati i razgovarati naši gosti: Vladimir Vuletić, Prvoslav Davinić, Zoran Milivojević, Goran Petronijević i Aleksandar Pavić.

Vladimir Vuletić kaže da je Zapadu interes da se Srbi sa KiM izjasne kao građani lažne države Kosovo 

– Kratko bih se osvrnuo na  značajna svedočantsva ljudi koji su učestvovali, ne samo kao svedoci. To je meni vrlo zanimljivo. Jako dobro opisuje mehanizme kojim su se određene stvari odvijale. Ono što mi tu ostaje jako važno pitanje, zašto se sve to dešavalo. Vidimo drveće, ali ne vidimo gde je tu šuma. Zašto je taj Zapad bio protiv Srbije. Šta je to što je motivisalo SAD da vode takvu politiku licemernu. Način na koji se dolazilo do određenog cilja. Raspad Jugoslavije, dezintegracija Srbije, zašto je taj cilj bio postavljen. Šta je sada cilj SAD o ovome što se danas dešava. Nama, mogli bismo to reći, za SAD Kosovo je nazavisna država. Čitava Zapad je priznao. Njima bi bilo idealno kada bi se zapravo Srbi koji živi na Kosovu prihvatili da su građani Kosova, kada bi Srbija sa tim bila saglasna, kao u Crnoj Gori – oni koji su Srbi izjašnjavaju se kao građani Crne Gore. Da li će do toga doći kao u Crnoj Gori, ili će biti kao u Hrvatskoj. Setimo se „Oluje“. Srbi koji su tamo ostali su lojalni građani Hrvatske. Ono što je problem sa Kosovom, to je što ta situacija nije baš potpuno identična. Nekakav princip je ipak poštovan. Poštovan je princip granica. Ovde međutim nema nijednog principa. Stvar nije takva kao što su ove. Nemate princip na koji možete da se pozovete. Ako se pozovete na princip granica, etnički princip – sve je to neprincipijelno. Imate etničku grupu koja ne želi da prihvati da živi pod kosovskim režimom – smatra Vuletić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter