Izvor:
28.10.2019 u 21:28
0

ZORAN ANĐELKOVIĆ O SLUČAJU KOJI INTRIGIRA JAVNOST: Upoznat sam sa slučajem braće Bitići!

Tema braće Bitići prethodnih nedelja je žiži interesovanja. Govoreći na tu temu, Zoran Anđelković je izneo niz zanimljivih detalja vezanih za slučaj braće Bitići.

– Primao sam u svoju kancelariju sve kojima sam mogao da pomognem, Srbi su uglavnom dolazili, to je već bio jun mesec 1999. godine. Ostalo je par ljudi, sekretarica i nekoliko Albanaca. Mi smo čak i spavali u zgradi Izvršnog veća. Zamoljen sam da primim jednog Albanca i tada je kod mene došao četvrti brat Bitići. Ispričao mi je da su njegova tri brata uhapšena na administrativnoj liniji – započeo je priču Zoran Anđelković.

Sve se izdešavalo brzo i samo nekoliko dana kasnije Anđelković je morao da ide na hitan sastanak u Beograd.

– Posle nekoliko dana je bio sastanak Komiteta za civilnu misiju u Beogradu i imao sam jedno deset obaveza koje sam morao da ispunim tada. Oliver Ivanović me je zamolio da pomognem oko čuvara mosta. Imali smo problema i oko preduzeća kako će funkcionisati ali desetak stvari mi je trebalo. Dođem u Beograd i generala Lukića pitam za braću. Objasnio sam mu da je jedan 1960. godište, jedan 1962. i jedan 1964. godište da mi proveri u kom su zatvoru. Posle par dana ja pitam da li se saznalo nešto i on kaže nemoj da me pitaš ništa – rekao je Anđelković.

Misterija slučaja braće Bitići i dalje intrigira javnost. Zoran Anđelković ističe da je kasnije bio i na suđenju kao svedok.

– Posle petog oktobra taj brat se ponovo pojavio ali u Beogradu. Da su ovako završili prvi put sam saznao kada me je isti taj brat prijavio za svedoka na sudu. Kasnije sam bio i na suđenju, tu je bio advokat Prelević, on je branio ljude koji su bili optuženi – zaključio je Zoran Anđelković

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter