Izvor: Times of Israel
08.10.2023 u 14:00
0

PRAVI RAT, IZRAELSKI TENKOVI KRENULI U NAPAD: Žestoke borbe s Hamasom kod južnog grada Magena blizu Pojasa Gaze

Žestoke borbe vode se kod južnog izraelskog grada Magena, koji se nalazi blizu granice sa Pojasom Gaze.

Tajms of Izrael navodi da se borbe vode između izraelskih trupa i palestinskoh terorista.

Navodi se da su mediji na hebrejskom jeziku objavili da Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, koriste i tenkove protiv terorista na tom području.

Tajms of Izrael navodi da skoro 30 sati od početka napada Hamasa na izraelske pogranične zajednice snage IDF nastavljaju sa pokušajima čišćenja tih područja.

Izraelskim vojnicima naloženo je da u roku od 24 časa evakuišu sve stanovnike iz izraelskih zona oko Pojasa Gaze gde se vode borbe za oslobađanje talaca.

– Naša misija u naredna 24 časa je da se evakuišu svi stanovnici u okolini Pojasa Gaze – rekao je portparol izraelske vojske general Danijel Hagari na konferenciji za novinare.

On je to izjavio dan pošto je palestinski Hamas pokrenuo ofanzivu protiv Izraela.

– Desetine hiljada vojnika raspoređeno je u toj zoni i doprećemo do svih sektora jedan po jedan dok ne budemo ubili svakog teroristu prisutnog u Izraelu – rekao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter