Izvor: Tanjug
09.02.2023 u 19:47
0

LJUTA ZBOG VEČERE! Meloni kritikovala Makrona i Šolca

Italijanska premijerka Đorđa Meloni kritikovala je danas Francusku i Nemačku, jer nije bila pozvana na večeru u Parizu sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc sastali su se sa Zelenskim u sredu uveče u Parizu, uoči današnjeg samita EU, preneo je Rojters.

PUTIN ISTIČE KAKO STOJE STVARI: „Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi“

Ali za razliku od prošle godine kada je tadašnji italijanski premijer Mario Dragi radio ruku pod ruku sa Makronom i Šolcom na pitanju Ukrajine, Meloni nije bila pozvana.

Obraćajući se novinarima kada je stigla na samit u Briselu, Meloni, koja je stupila na dužnost premijerke prošlog oktobra, rekla je da smatra da je to bilo neprikladno.

Meloni se kasnije sastala sa Zelenskim na marginama samita EU.

RUSIJA PORUČILA: Amerika mora da odgovori na mnoga pitanja u vezi sa ekplozijom na Severnom toku

Upitan da prokomentariše njenu izjavu, Makron je rekao da misli da je večera koja je organizovana sinoć bila prikladna.

-Kao što znate, Nemačka i Francuska imaju posebnu ulogu kada je u pitanju Ukrajina već osam godina -rekao je Makrom novinarima, misleći na zajedničko posredovanje dve zemlje koje su neuspešno pokušale da spreče sukob između Rusije i Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter