Izvor: BSC Happy
09.02.2023 u 19:20
0

RUSIJA PORUČILA: Amerika mora da odgovori na mnoga pitanja u vezi sa ekplozijom na Severnom toku

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u sredu da SAD mora da objasni svoju ulogu u eksplozijama na podmorskim gasovodima Severni tok koje su se dogodile prošle godine.

Komentarišući izveštaj objavljen u sredu u kojem se navodi da su Sjedinjene Države umešane u eksplozije, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je Belu kuću da prokomentariše „činjenice“ koje su iznete.

Bela kuća je u sredu saopštila da je Heršov izveštaj pun laži i da je „potpuna fikcija“.

Moskva je, bez pružanja dokaza, u više navrata govorila da Zapad stoji iza eksplozija koje su pogodile gasovode Severni tok 1 i 2 prošlog septembra – infrastrukturnih projekata vrednih više milijardi dolara koji su prenosili ruski gas u Nemačku ispod Baltičkog mora.

„STALNO MORAM DA MOLIM ŠOLCA DA POMOGNE!“ Izjava Volodimira Zelenskog

Zapadni zvaničnici su negirali te optužbe.

-Bela kuća sada mora da komentariše sve ove činjenice- rekla je Zaharova u postu na svojoj Telegram stranici gde je rezimirala glavne Heršove tvrdnje u vezi sa navodnom umešanošću SAD.

Istražitelji iz Švedske i Danske – u čijim su se ekskluzivnim ekonomskim zonama dogodile eksplozije – rekli su da su pukotine rezultat sabotaže, ali nisu rekli ko je po njihovom mišljenju odgovoran.

Rusija je rekla da te zemlje „imaju šta da kriju“ i da namerno blokiraju Rusiju u istrazi.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter