Izvor: TANJUG
28.07.2023 u 08:50
0

SEĆANJE NA HEROJSKI OTPOR: LInta, Srpski narod Krajine digao ustanak 1941. godine da se spasi od uništenja

Obeležava se godišnjica početka otpora srpskog naroda od ustaškog genocida NDH 1941

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da je srpski narod na području Like i Severne Dalmacije pre 82 godine digao ustanak -protiv genocidne Nezavisne Države Hrvatske da se spasi od potpunog uništenja-.

Linta je naveo da je na tim prostorima 27. jula 1941. godine počeo oružani otpor srpskog naroda isključivo zbog masovnih i monstruoznih zločina ustaškog režima čiji cilj je bio nestanak Srba u NDH ubijanjem, pokrštavanjem i iseljavanjem, kaže se u saopštenju Savez Srba iz regiona.

On je podsetio da je  istog dana, u dogovoru sa ustanicima u Srbu,  ustanak podignut kod Drvara i u narednim danima širom Bosanske Krajine.

-Velika je laž da su ustanak digli zajedno srpski i hrvatski narod i da su zajedno počeli borbu za slobodu. Srpski narod u NDH je 1941. godine bio prepušten sam sebi jer je velika većina Hrvata i značajan broj muslimana podržavali genocidnu NDH-, nahlasio je Linta.

Dodao je da je važno i naglasiti da su se ustanici borili za slobodu a ne za uspostavu komunističke vlasti.

OGLASILE SE SRPSKE STUDENTKINJE PROTERANE IZ SARAJEVA: Donele smo odluku!

-Proustaški režim Franje Tuđmana je 1990. godine ukinuo Dan ustanka kao državni praznik i na taj način samo potvrdio da nastavlja politiku ustaškog režima Ante Pavelića-,

Takođe Linta navodi i da hrvatska vlast i većina hrvatskih političkih stranaka ustanak u Srbu tumače kao velikosrpsku pobunu protiv vekovne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom kao i genocidni plan za istrebljenje Hrvata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter