Izvor: BSC Happy
24.12.2023 u 12:04
0

ŠTA AKO SE VEŠTAČKA INTELIGENCIJA „OTKAČI“ I POČNE SVOJ ŽIVOT? Čovek bi mogao izgledati potpuno drugačije

 Petar Vasić, stručnjak za marketing na društvenim mrežama, ukazao je da veštačka inteligencija osim prednosti ima i mnogo mana. On je upozorio šta bi se desilo ukoliko bi stvari izmakle kontroli i koje probleme bismo tada mogli imati. 
– Da li će stvarno AI da se otkači i da jednostavno ima svoj život nevezan za nas. Ja mislim da je analogija sa psima  prilično dobra. Zamislite da su psi napravili veštačku inteligenciju i ta veštačka  inteligncija su ljudi. Mi bi pazlili na njih, hranili bi ih, izvodili u šetnju, ti psi ne bi imali pojma da ja recimo sada snimam klip i pričam o svemu ovome. Ne bi imali pojma da mi pričamo o drugim stvarima. Oni jednostavno ne bi bili u kontaku toliko sa nama. Ja mislim da će isto da se desi. E sada kakvi će ti ljudi biti odnosno taj AI. Ispostavilo se da smo mi u procesu odgajanja AI. On se naučio svemu što može da se nauči na internetu, e sad mora da vidi kako ti podaci u stvari, funkcionišu. To je neko dete sada koej mi uzgajamo i ono u stvari na osnovu te inteligencije odnosno svih informacija, , on enće donositi odluke, već će donositi odluke na osnovu etike – rekao je on. 
@petarvasicTreba što više koristit AI kako bi mu preneli našu etiku👨🏻‍🚀🤖♬ original sound – Petar Vasić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter