Izvor: BLIC ŽENA
29.03.2024 u 14:28
0

ZAČIN ZA FARBANJE JAJA: Ofarbajte ih u boju koja privlači obilje

Veruje se da zlatna boja privlači obilje i bogatstvo, i zato neka vaša zlatna uskršnja jaja budu za srećnu i bogatu godinu

Prema pravoslavnim običajima jaja se farbaju za Uskrs. Po tradiciji prvo jaje koje se oboji treba da bude crvene boje i zove se čuvarkuća, ono ima zadatak da čuva dom i porodicu od svih loših uticaja u narednoj godini.

Ako želite da ove godine napravite nešto drugačije uskršnje dekoracije, predlažemo vam da probate srebrna jaja koja su apsolutni hit u svetu. Evo kako možete da ih napravite. Jaja prvo dobro operite sunđerom i tečnošću za sudove. Skuvajte u vodi sa dodatkom soli i sirćeta (ako je potrebno da se malo izbele kako bi se boja što bolje „primila“). Kada su obarena, a stručnjaci kažu da je optimalno da se na srednjoj vatri zagrevaju desetak minuta, ostavite ih da se prohlade, pa prebrišite ubrusom.

Prema pravoslavnim običajima jaja se farbaju za Uskrs. Po tradiciji prvo jaje koje se oboji treba da bude crvene boje i zove se čuvarkuća, ono ima zadatak da čuva dom i porodicu od svih loših uticaja u narednoj godini.

Ako želite da ove godine napravite nešto drugačije uskršnje dekoracije, predlažemo vam da probate srebrna jaja koja su apsolutni hit u svetu. Evo kako možete da ih napravite.

Jaja prvo dobro operite sunđerom i tečnošću za sudove. Skuvajte u vodi sa dodatkom soli i sirćeta (ako je potrebno da se malo izbele kako bi se boja što bolje „primila“). Kada su obarena, a stručnjaci kažu da je optimalno da se na srednjoj vatri zagrevaju desetak minuta, ostavite ih da se prohlade, pa prebrišite ubrusom.

Postoje tri tehnike za bojenje zlatnih jaja. Jedna je da koristite zlatni sprej i ravnomerno ga nanosite na ohlađena jaja, a druga je da koristite tečnu zlatnu boju. Boju stavite na dlanove, pa naizmenično uzimajte jaja i valjajte ih među dlanovima kako bi se boja „primila“. Ostavite ih da se osuše, pa postupak ponovite još jednom.

Ako želite da na prirodan način dobijete zlatnu boju, evo predloga. Veruje se da zlatna boja privlači obilje i bogatstvo, i zato neka vaša zlatna uskršnja jaja budu za srećnu i bogatu godinu.

jaja (količina po želji),
kurkuma,
so,
alkoholno sirće,
ulje,
zlatni jestivi prah za kolače

Sve ćemo to promešati, pa u dobijenu tečnost potopiti jaja. Jaja položite kašikom, a izvadite rukavicama dok se boja ne osuši, jer kurkuma intenzivno boji sve sa čime dođe u dodir.

Postoji i brži način farbanja jaja u kurkumi, ako nemate vremena da čekate 90 minuta, a taj način možete pogledati u videu. Na kraju premazujemo zlatna jaja uljem i tapkamo zlatni jestivi prah na njih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter