Izvor: Tanjug
04.08.2020 u 21:32
0

BEOGRAD DOBIJA NOVU ZNAMENITOST: Montiranje spomenika Stefanu Nemanji počinje 15.avgusta

 Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da montiranje spomenika osnivaču dinastije Nemanjić u 12. veku Stefanu Nemanji na Savskom trgu u prestonici koji se rekonstruiše, počinje 15. avgusta.

– Najavljeno je da će spomenik biti u Beogradu do danas, ali je rok pomeren za deset dana zbog carinskih procedura sa Rusijom i dodatnih procedura zbog epidemije virsa kovid 19. Spomenik je bio završen i spreman za trasnport u Beograd sredinom marta ali je zbog vanrednog stanja i zatvaranja granica sve odloženo za skoro pet meseci, odnosno do 15. avgusta- rekao je Vesić. 

OVO MORATE ZNATI

Nevreme stiglo u Srbiju, kod Odžaka i Sombora već PADA GRAD

SNIMCI IZ BEJRUTA LEDE KRV U ŽILAMA: Čitav grad u rasulu, a niko ne zna šta se dešava (VIDEO)

OPASNOST! Srpskim putevima vreba DRUMSKA MAFIJA! (FOTO)

PRAVA DRAMA U BORU: Izbio požar u porodičnom domaćistvu, vlasnik zadobio OPEKOTINE! (FOTO)

NOVI KORONA PRESEK: Preminulo sedam osoba!

On je naveo da spomenik Stefanu Nemanji stiže u Beograd do 14. avgusta i da će biti transportovan u delovima koji će biti dovezeni u deset kamiona.

Radnici i montažeri iz Rusije stižu u Beograd 10. avgusta i dan pošto stiignu delovi postamenta, već 15. avgusta počinju montiranje spomenika dok će vajar Aleksandar Rukavišnjikov biti u Beogradu od septembra i nadgledati postavljanje spomenika.

Vesić je naveo da je rok za postavljanje spomenika dva meseca od početka radova, odnosno 15. oktobar.

SAZNAJTE JOŠ

STRAŠNO JE: Oglasila se Sanja Doležal povodom smrti Rajka Dujmića!

SAOPŠTENJE PUTEVA SRBIJE: Izmena režima saobraćaja zbog radova!

U toku snimanje onlajn nastave za narednu školsku godinu

On je izrazio zadovoljstvo radovima na rekonstrukciji Savskog trga, navodeći da će to biti najveći pešački trg u Beogradu površine 12.000 metara kvadratnih, dok će saobraćajnice zauzimati 9.000 metara kvadratnih.

Naveo je da će na novom trgu biti 250 novih stabala, od kojih je 60 već zasađeno i istakao da je ponosan jer je to treći gradski trg koji se rekonstruiše za vreme njegovog mandata u Gradskoj upravi.

-Slavija, Trg Republike i sada Savski trg, postali su mesta na koje ljudi žele da dolaze, a dovoljno je setiti se na šta su ličile Slavija i prostor ispred stare Železničke stanice, pa da vidite kako se Beograd menja, napreduje i razvija se – zaključio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter