Izvor: Tanjug
22.10.2021 u 11:23
0

Članovi Sindikata radnika EPS-a započeli protest

Članovi Sindikata radnika EPS-a okupili su se jutros ispred sedišta tog preduzeća u Balkanskoj ulici u Beogradu da bi iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u EPS-u i položajem radnika. 

Predsednik Sindikata Milan Ðorđević rekao je da su njihovi najvažniji zahtevi da se radnicima EPS-a isporuči ugalj za ogrev domaćinstava i da im se vrate zarade koje su, kako tvrdi, bez osnova smanjivane, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: 

Ðorđević je okupljenim novinarima rekao da rudari RB „Kolubara“ kopaju ugalj na osnovu kojeg se dobija više od 54 odsto električne energije u našoj zemlji i da oni sada nemaju ugalj za ogrev svojih domaćinstava i porodica, iako većina njih živi u privatnim kućama i greje se na čvrsto gorivo i dodao da umanjenje zarade radnicima EPS-a nije u skladu sa Kolektivnim ugovorom koji su potpisali sa Vladom Srbije. 

Treći zahtev Sindikata radnika EPS-a odnosi se na nezadovoljstvo zbog odnosa poslovodstva i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića prema radnicima u EPS-u, a Ðorđević tvrdi da unutrašnja kontrola EPS-a snima, prisluškuje i prati zaposlene i degradira ili otpušta nepodobne. 

Takođe, Ðorđević je zatražio da nadležni organi reaguju i utvrde šta se tamo događa i isakao da će, ako ne dođe do dogovora sa poslovodstvom, radnici tog sindikata nastaviti proteste u svim ogranicima EPS-a, nije isključio ni mogućnost generalnog štrajka. 

Tokom protesta, koji je počeo jutros u devet sati, saobraćaj u Balkanskoj ulici bio je blokiran.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter