Izvor: Tanjug
18.12.2023 u 09:36
0

OVAJ ULAZ JE PROGLAŠEN ZA NAJLEPŠI U BEOGRADU: Bajkovit prizor u centru grada, stanari napravili pravi raj u svojoj zgradi (FOTO)

Završen je izbor za najlepši ulaz u Beogradu, u kojem su učestvovali stanari, čija se zgrada nalazi u sistemu održavanja Javnog preduzeća “Gradsko stambeno”.

Najlepši ulaz za 2023. godinu nalazi se na adresi Maršala Birjuzova broj 13. „Nagrada je otišla u prave ruke, na adresu Maršala Birjuzova broj 13. Ovo je ulaz u koji je uloženo mnogo truda, vremena i ljubavi, to je nešto što pre svega treba da se nagradi. Cilj ove akcije je podizanje svesti o značaju dobrosusedskih odnosa, brige o zajedničkim prostorijama, a ovo je primer za sve druge i da smo učinili pravu stvar“, rekao je Igor Ćurčić iz JP “Gradsko stambeno”.

„Stanare smo nagradili simboličnom plaketom, kao i vaučerom u protivvrednosti od 250.000 dinara za kupovinu saksija, žardinjera, cveća, te izvođenjem radova na nivelaciji podrumskih prostorija u koje će biti postavljene i keramičke pločice. Stanari su nagrađeni u skladu sa svojim potrebama i željama. Umemo da cenimo one koji se trude da svoju zgradu ulepšaju i unaprede i uvek ćemo biti tu da zajedno, partnerski rešavamo sve probleme“, rekao je Ćurčić.

On je naveo da je ove godine bio rekordan broj prijavljenih kandidata i prvi put je bilo više od 100 prijavljenih. „To nam pokazuje da sve društveno korisne akcije koje organizujemo itekako daju rezultate. Nastavićemo da radimo i motivišemo stanare, kako bismo zajedno unapređivali najlepši grad na svetu, naš Beograd“, kazao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, JP „Gradsko stambeno“ je potpuno reorganoizovalo svoje poslovanje i danas beleži najveći porast broja zgrada koje ulaze u sistem održavanja za poslednjih 20 godina. „Reč je o preduzeću koje u svom sistemu održavanja ima oko 14.500 zgrada i izvrši godišnje više od 150 000 intervencija“, rekao je Ćurčić.

Svetlana Bjelica, stanarka nagrađenog ulaza, kaže da im nagrada mnogo znači. „Mi u šali kažemo da nas prolaznici i turisti više doživljavaju kao muzej ili galeriju. Uređenje zgrade je trajalo punih 18 meseci“, rekla je ona. „U hodnicima se nalazi stilski nameštaj, oslikane tavanice, slike, skulpture, mnogo ručnog umetničkog rada, sve to krasi ulazni hol ove zgrade. Mi smo želeli da pokažemo kako uz slogu i ljubav prema svojoj zgradi može mnogo da se uradi, kako bi zajedničke prostorije bile na ponos svih koji u zgradi žive“, istakla je Bjelica.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter