Izvor: TANJUG
23.10.2022 u 14:08
0

POVRATAK NAPISANIH: Počeo 65. Beogradski sajam knjiga

Beogradski sajam knjiga, pod sloganom “Povratak napisanih”, od danas pre podne otvoren je za posetioce, a u 18 časova zvanično će ga otvoriti akademik i dramski pisac Dušan Kovačević.

Posle dve godine pauze zbog pandemije virusa korona, na 65. Beogradskom sajamu knjiga više od 400 izlagača i isto toliko suizlagača će do 30. oktobra ponuditi ljubiteljima pisane reči širok spektar naslova iz srpske i svetske književnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONEROSU 

Zemlja gost ove godine je Rumunija, a pod sajamskim kupolama biće predstavljeno 30 književnika iz ove zemlje, kao i najpoznatija dela prevedena na srpski jezik koja Rumunija ima da ponudi.

Osim Srbije i zemalja regiona, učestvuju i gosti iz Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Irana, Švajcarske, Maroka, Egipta, Indije i Poljske.

Jelena Videnović, pomoćnica urednika programa Beogradskog sajma knjiga, za Tanjug je otkrila deo sadraja ovogodišnje manifestacije.

-Htela bih da najavim inostrane pisce koji će ove godine posetiti Beogradski sajam knjiga. Pored autora iz Rumunije, dolaze nam pisci koji se prevode i rado čitaju kod nas. Najveća zvezda svakako će biti francuski pisac, Patrik Beson, koji će predstaviti svoju knjigu o Novaku Ðokoviću, zatim tu će biti i turska književnica, Ajfer Tunč. Ðorđe Matić nam dolazi ih Hrvatske, a predstavićemo beogradskoj publici i mladog Italijana, Ðovanija Dozinija, koji je aktuelni dobitnik Evropske nagrade za književnost- istakla je Videnović.

Sajam knjiga u 18 časova zvanično će otvoriti akademik i dramski pisac, Dušan Kovačević, a u ime Rumunije, zemlje počasnog gosta, učesnike sajma pozdraviće pesnik i pisac, Mirča Dinesku, koji će na štandu te zemlje kasnije izvesti pesničko-gastronomski recital.

U sklopu pratećeg programa sajma, biće organizovane i brojne izložbe, druženja sa autorima, okrugli stolovi i tribine, a organizatori su se potrudili da na sajmu svako može ponešto da pronađe – od dece koja čine svoje prve čitalačke korake, do onih koji su u potrazi stručnom literaturom iz raznih oblasti.

Izlagači su pripremili i sajamske popuste, od 10 do 70 odsto za odabrane naslove.

Školski dan zakazan je za četvrtak, 27. oktobra, kada će biti organizovane grupne posete po ceni od 150 dinara, a za ponedeljak i utorak, 24. i 25. oktobar, planirani su porodični dani po ceni od 800 dinara za celu porodicu. Redovna cena ulaznice je 300 dinara. Beogradski sajam knjiga biće otvoren do sledeće nedelje, 30. oktobra.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter