Izvor: TANJUG
05.09.2023 u 17:00
0

ŠAPIĆ: Radovi od Višnjičke ulice do Bogoslovije biće završeni do novembra

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je rekonstruisanu Višnjičku ulicu i rekao da se nastavljaju radovi ka Bogosloviji, kako bi se i u tom delu proširila ulica za po još jednu traku, čime će se dodatno uticati na smanjenje gužvi.

On je dodao da očekuje da ti radovi budu završeni do novembra.

– Preko dva kilometra smo uradili ovde, odmah smo nastavili radove dalje. Očekujemo da ih završimo u toku jeseni, do novembra ka Bogosloviji i tu ćemo dobiti dve nezavisne trake, od Vukovog spomenika, to jest Bulevara kralja Aleksandra do Rospi Ćuprije – rekao je Šapić.

Ističe da je veoma ponosan što su ovde završeni radovi na proširenju i da je ovo bila jedna od najkompleksnijih saobraćajnica, jer veliki broj vozila ovde prolazi.

Izvesti radove, a pritom da se ne ugrozi svakodnevni život građana bilo je teško. Hvala Beograđanima na strpljenju, jer je bilo nekoliko puta stvaranje čepova zbog radova – rekao je gradonačelnik.

Šapić je rekao da je ovo dobar „ogledan primer“ kako će se raditi u drugim delovima grada na proširenju ulica, gde je to moguće. „Radimo Bulevar Zorana Đinđića i druge beogradske bulevare, gde možemo da širimo.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Više od 100 rekonstruisanih ulica, besplatni vrtići i udžbenici, duplo jeftiniji prevoz – OVO JE SAMO POČETAK!

Posle Nove godine krećemo i Drajzerovu ulicu da radimo. Radićemo u Bulevar Patrijarha Pavla, da proširimo maksmialno kapacitete.

Od septembra do sada uradili smo preko 100 ulica od Omladinskih brigada, Mileševske, Maksima Gorkog, Francuske i mnoge druge – naveo je Šapić.

Direktorka Elektromreže Srbije Jelena Matejić rekla je da je na ovoj deonici urađena i potpuna rekonstrukcija elektromreže.

– Povod okupljanja je realizacija možda najvažnijeg elektroprenosnog sistema Srbije. Radi se o investiciji u Beogradu o završetku kablovskog voda koji povezuje trafo-stanicu Beograd 1 sa trofo-stanicom Beograd 6. Ovo je jedan izuzetno složen projekat – kazala je ona i dodala da je urađeno mnogo važnih projekata u prethodnoj deceniji. Istakla je da je ovo jedan od najsloženijih projekata u smislu pouzdanosti i sigurnosti, jer se radi o dalekovodu koji je zamenio dotrajali kablovski vod izgrađen još 1969. godine.

– On napaja uži centar grada i širu centralnu gradsku zonu, kao što su Dorćol, Savski venac, na njemu je toplana „Dorćol“, dve bolnice i Narodna Skupšina. Prolazio je od Karaburme do izuzetno naseljenih mesta koja imaju zahtevnost u smislu saobraćaja. Radi se o dužini 4,35 kilometara. Prva faza rađena je od 2021. do 2022. godine, a druga ove godine. Time su okončani radovi sve do trafo-stanice Beograd 6, gde se prolazilo od Karabrume do Hilandarske – objasnila je Matejić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter