Izvor: TANJUG
05.09.2023 u 16:50
1

JOVANOV: Opozicija je danas dala autogol i iz jednog ćorsokaka ušla u drugi

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov, ocenio je danas da je opozicija odlukom da blokira rad parlamenta dala autogol makazicama u rašlje i da je iz jednog ćorsokaka ušla u drugi.

Jovanov je, u holu skupštine na konferenciji za novinare, rekao i da SNS sa oduševljenjem prihvata ideju o izborima, koju su danas izneli predstavnici opozicije. Šef poslaničke grupe SNS izrazio je žaljenje što zbog vrištanja i lupanja opozicije na sednici parlamenta, građani nisu imali priliku da čuju šta je sve predloženo zakonima koji su bili na dnevnom redu. Kako je ocenio, od opozicije su mogli da čuju samo brutalne neistine.

– Rebalansom je predloženo povećanje plata, penzija i minimalne zarade, kao i povećanje plata od 1. septembra od 5,5 odsto u prosveti, medicinskim sestrama – rekao je Jovanov i naglasio da se ne radi o malim povećanjima za 208.819 ljudi.

Podsetio je da rebalans podrazumeva i pomoć za majke, dodatni novac za kapitalne investicije koje će biti uložene u Fruškogorski koridor, obilaznicu oko Kragujevca, Dunavsku magistralu, deo Moravskog koridora, metro, kao i povećanje subvencija u poljoprivredi sa 9.000 na 18.000 po hektaru.

I ono što je najvažnije, a to je i najodvratniji deo današnjeg zasedanja, kada smo videli reakciju opozicije na to što će biti povećan budžet za retke bolesti za lečenje u inostranstvu kada je poslanik Jahja Fehratović govorio o svom detetu obolelom od leukemije, a kome su dve poslanice prišle i vrištale u lice – rekao je Jovanov.

Naglasio je da su danas u parlamentu bili ljudi koji su napravili cirkus misleći da im to donosi dobro. „Iz jednog ćorsokaka – iz neposobnosti upravljanja protestima koje su sami organizovali, ušli su u još gori ćorskokak“, rekao je Jovanov.

Poslanik Nebojša Zelenović je, kako je naglasio Jovanov, izneo brutalne neistine, rekavši da je neko u skupštinskoj sali bio naoružan. Pronađite jednog pripadnika obezbeđenja koji je naoružan, rekao je Jovanov i dodao da je Zelenović naveo da je u sali bilo i vojske.

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA OPOZICIJI: „Niste i nećete uspeti da blokirate rad parlamenta“

– Kakve vojske – one koja je došla mornaricom za koju se zalaže, oni su kao velika sila da mora da se za njih angažuje vojska. Oni su napali skupštinsko obezbeđenje, vređali ih napadali uz stare tviter pretnje, ‘šta ćeš raditi kada onu odu’, i sve to su radili ljudima koji rade svoj posao i koji su zaduženi da sačuvaju red – rekao je Jovanov.

Istakao je da poslanici vladajuće koalicije neće prestati da rade ni u ovakvim uslovima.

Povući se nećemo, borićemo se za naše građane da konkretnim delima popravljamo njihove živote – kazao je šef poslaničke grupe SNS.

Naveo je da su građani mogli da vide da poslanici vladajuće koalicije nemaju problem da rade u ovakvim uslovima, kada se čulo i „pištanje i vrištanje“. Pozvao je opozicione poslanike da budu fer prema građanima i vrate današnju dnevnicu jer je, kako je rekao, nisu zaslužili.

Na pitanje da li je SNS spremna za izbore u Beogradu i da li postoji nesuglasice sa aktuelnim gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, Jovanov je rekao da ih nema. Što se tiče izbora, kazao je da je SNS-u ta ideja veoma bliska, da žele izbore jer su oni prilika da građani iskažu volju i pokažu da li su za ono što radi vlast ili opozcija. Mi bismo izbore želeli već u nedelju, rekao je Jovanov, ali i dodao da za raspisivanje izbora postoji procedura koja traje.

– Pričamo o nekoliko nedelja, inicijativa će biti raširenih ruku prihvaćena. U SNS kada kažu da je inicijativa prihvaćena, prihvaćena je i biće prosleđena na realizaciju – rekao je Jovanov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JOVANOV: Opozicija je danas dala autogol i iz jednog ćorsokaka ušla u drugi”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter