Izvor: Tanjug
24.09.2020 u 12:26
0

SKUPŠTINA BEOGRADA: Pred odbornicima u ponedeljak još jedan rebalans

 Na sednici Skupštine grada Beograda, u ponedeljak, 28. septembra, koja će i ovog puta zbog epidemije virusa korona biti održana u Sava centru, naći će se još jedan ovogodišnji predlog rebalansa budžeta, odluke o izgradnji dodatnih vrtića, kao i planovi regulacije za levu i desnu obalu Dunava na Paliluli.

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević rekao je za Tanjug da budžet grada, prema najnovjiem rebalansu, iznosi 110 milijardi dinara, i da je za oko 850 miliona dinara veći u odnosu na rebalans iz aprila, kada je počela epidemija virusa korona.

„To znači da smo i u aprilu, na početku, dobro planirali prihode i efekte krize i dobro postupali prethodnih meseci. Sada smo stabilizovali prihode u gradskoj kasi“, kaže Nikodijević.

SAZNAJTE I OVO

VUČIĆ: Ponosan sam! Srbija je slobodna,nezavisna,suverena …

ČASNO ĆEMO SLUŽITI SRBIJI: Uručena rešenja o nagrađivanju najuspešnijim novim policajcima!

SRĐAN ĐOKOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ne mogu da gledam Novakove mečeve

SUĐENJE SE ODLAŽE: Zoran Marjanović bolestan!

Dodao je da dosadašnja socijalna davanja ostaju na istom nivou, da je veći deo novca predviđen za dečju zašitu i orbazovanje i da će nastaviti sa finansiranjem boravka svakog deteta i u privatnim i u državnim vrtićima.

Uz to, uz započetu gradnju šest vrtića, biće doneta odluka o izgradnju još četiri, pa će biti izgrađeno ukupno 10 novih obdaništa u u narednom periodu, i to u 10 opština po jedan.

„Time ćemo smanjiti nedostajuće kapacite i verujem da sa izgradnjom tih 10 vrtića više neće postojati liste čekanja“, naveo je Nikodijević.

Kako kaže, nastavljaju se investicije u putnu infrastrukturu, podsećajući da je započeta obnova Bulevara patrijarha Pavla, kao jedna od najvećih saobracajnica koja treba da poveže Borsku i Crnotravsku ulicu sa Mostom na Adi, kako bi se rasteretio saobraćaj u tom delu grada.

Nakon toga sledi i obnova Borske i Crnotravske, kako bi se povećao kapacitet saobraćaja.

„Završavamo Savski trg, sve zapocete projekte. Građani neće osetiti efekte krize. Uštede pravimo na nekim drugim mestima, tako da ono što je najvažnije za građane, socijalna davanja i investicije, rad komunalnih sistema, dobro funkcionše, pa čak i povećavamo nivo ulaganja“, rekao je Nikodijević.

Među predlozima urbanističkih planova, dva se odnose na „Beogradske elektrane“, povećanje njihovog kapaciteta, odnosno efikasnosti njihovog rada, pre svega kroz povezivanje toplana na Voždovcu i Medakoviću. Cilj je da se omoguće novi priključi na sistem, kao i kvalitetnija usluga za postojece korisnike.

Pred odbornicima će se naći i planovi regulacije za levu i za desnu obalu Dunava, na Paliluli, područja koja su bila urbanistički nerešena, što je problem i za građane i za grad.

Pored toga, na dnevnom redu sednice naći će se i niz odluka koje podrazumevaju usaglašavanje sa zakonima, kaže Nikodijević i dodaje da je Beograd po investicijama i načinu raspolaganja novcem građana „jedan od vodećih u Jugoistočnoj Evropi“.

Ranije je zamenik gradonačelnika najavio da će se na predstojećoj sednici naći odluka o podizanju spomenika nekadašnjim gradonačelnicima Beograda, Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću.

Odbornici će, zbog epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja virusa korona, i ovaj put zasedati u Sava centru.

To će biti treći put da se sednica održava van zgrade na Trgu Nikole Pašića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter