Izvor: novosti
11.01.2021 u 07:11
0

U BEOGRADU ZIMSKE SLUŽBE U TREĆEM STEPENU PRIPRAVNOSTI: ULICE ČISTE, BAČENO 500 TONA SOLI

Zimska služba u Beogradu odradila je dobar posao, saglasni su gradski čelnici.

Iako je sneg padao cele noći, 2.300 kilometara ulica prvog i drugog prioriteta bilo je čisto, pošto je služba „Beograd puta“ radila u trećem stepenu pripravnosti i bacila 500 tona soli.

Prvi sneg zabeleo se u prestonici, a prema procenama meteorologa palo je tri do šest centimetara. Zaposleni u zimskoj službi rekli su da je u višim delovima grada palo pet do 15 centimetara, najviše u podavalskom delu i u opštini Grocka.

PALILULA

GRADSKA opština Palilula i ove godine organizuje besplatnu podelu industrijske soli stambenim zajednicama na svojoj teriotoriji. Industrijska so se može podići svakog radnog dana u mesnim zajednicama, od 8 do 12 časova. Građanima su na raspolaganju besplatni džakovi industrijske soli u mesnim zajednicama Veliko Selo, Slanci, Rospi ćuprija, Višnjica, Karaburma Dunav, Stara Karaburma, Jovan Cvijić, Kotež, Borča, Ovča i Padinska skela.

PROČITAJTE:

DETALJI PRIZORA KOJI JE OSTAVIO SVE U NEVERICI: Težak život naterao je muškarca da legne nasred kolovoza

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA IZNELA ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: U svetu više od 790.000 novozaraženih

PRIPADNICI TAKOZVANIH KOSOVSKIH BEZBEDNOSNIH SNAGA POSTAJU NATO PEŠADIJA

CRNI BILANS: Mladi u Srbiji gube noge, umiru IZLEČENI ljudi, lekari gledaju scene iz filmova

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić rekao je da je juče ujutru na gradskim ulicama bilo 101 vozilo JKP „Beograd put“ Nalazimo se u trećem stepenu pripravnosti zimske službe, a sneg je očišćen praktično sa svih lokacija. Na čišćenju snega u prestonici učestvuju i JKP „Gradska čistoća“, JKP „Zelenilo Beograd“, kao i JKP „GSP Beograd“. Imamo dovoljne količine soli budući da je u magacinima oko 20.000 tona. Sve gradske službe imaju dovoljno materijala na raspolaganju i Beograd potpuno spremno dočekuje prvi ovogodišnji sneg – naveo je Radojičić i podsetio sugrađane da imaju obavezu čišćenja snega ispred svojih domova.

DžAKOVI U STAMBENIM ZAJEDNICAMA

– OKO 320 tona soli je spakovano u džakove od po pet kilograma i podeljeno svim opštinama – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Snežne padavine očekuju se i narednih desetak dana, na radost mališana. Gradska brda od ranog jutra bila su puna mališana koji su se sankali, grudvali i uživali u belom pokrivaču. Priliku za igru iskoristila su deca iz centra grada, pa su Sneška Belića pravila na javnoj površini, tik do zgrade Generalštaba u Kneza Miloša.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter