Izvor: Tanjug
10.02.2023 u 16:28
0

VAŽNO! Penzioneri u Beogradu za vikend besplatno na preglede, u muzeje, galerije…

Povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji i donošenja prvog Zakona o osiguranju radnika tokom predstojećeg vikenda u Beogradu biće organizovani različiti besplatni sadržaji za penzionere, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Tako će penzionerima biti omogućeni preventivni lekarski pregledi i besplatan odlazak u muzeje i galerije, a kako bi se podigao nivo njihove digitalne pismenosti na tri lokacije u Beogradu biće postavljeno tzv. „Tehnološko ćoše“.

Kada je reč o preventivnim lekarskim pregledima, za penzionere će sutra, 11. februara, od 8.00 do 16.00 časova na teritoriji Beograda biti organizovani opšti oftalmološki, ultrazvučni i opšti internistički pregledi odnosno pregled specijalista opšte medicine i to u 13 domova zdravlja.

NOVE POGODNOSTI ZA PENZIONERE: Predsednik Vučić najavio da od 1. oktobra kreće upotreba penzionerskih kartica

Ovi pregledi će biti dostupni u domovima zdravlja Rakovca, Zemun, Lazarevac, Grocka, Stari grad, Voždovac, Novi Beograd, Čukarica, Vračar, Sopot, Mladenovac, Savski venac i Palilula, dok će u ogranku Doma zdravlja Voždovac u Ripnju i zdravstvenoj stanici u Jajincima biti dostupan ultrazvuk abdomena.

Penzioneri će imati priliku da besplatno uđu u 27 muzeja i galerija u Beogradu među kojima su Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle, Etnografski muzej, muzeji savremene, primenjene i pozorišne umetnosti, Muzej Jugoslavije, Muzej Ive Andrića…

U tržnim centrima „Galerija“, „Ušće“ i „Delta siti“ sutra i prekosutra od 10 do 18 časova biće organizovano „Tehnološko ćoše“ gde će najstariji Beograđani, uz asistenciju mladih volontera, moći da se upoznaju sa različitim digitalnim veštinama.

Moći će da saznaju kako da dođu do potrebnih informacija na internetu, da otvore nalog na e-Upravi…

Mladi volonteri će penzionerima objašnjavati i osnove bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostale pogodnosti koje nudi digitalni prostor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter