Izvor: Tanjug
20.10.2020 u 12:03
0

Vesić čestitao svim građanima Beograda dan slobode!

Povodom obeležavanja dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u okviru programa Dani slobode 2020. danas su položeni venci na spomen-ploču crvenoarmejcima na Trgu republike i odata pošta stradalima.

Vence su položili predstavnici Grada Beograda, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i predstavnici SUBNOR-a i Ruskog doma.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je, u ime Skupštine grada Beograda, čestitao svim građanima Beograda dan slobode.

„Na današnji dan, pre 76. godina, zajedničkom akcijom jedinica trećeg ukrajinskog fronta Crvene armije i prve armijske grupe Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, kojima su komandovali maršal Tolbuhin i general Peko Dapčević, naš grad je oslobođen posle 1.287 dana nacističke okupacije“, podsetio je Vesić.

SVE O SPORTU

NEMCI NE PRESTAJU DA HVALE CRVENO-BELE: Dolazi nam Zvezda, jedan od najtrofejnijih klubova na svetu!

FUDBALSKA GROZNICA STARTUJE: Saznaćemo kakvi su najskuplji na terenu

DEFANZIVAC VOŠE POSTAJE IGRAČ VANKUVERA: Klub zaradio milion dolara

Naveo je da se danas sa ponosom sećamo svih heroja koji su dali živote za slobodu Beograda, a to su 940 pripadnika Crvene armije i 2.953 pripadnika Narodnooslobodilačke vojske.

Uz njih su, dodao je, živote dali i mnogi građani Beograda koji su se priključivali borbi.

Istakao je da danas živimo u slobodi upravo zahvaljujući tim herojima i da je zato današnji dan prilika da setimo njih i da se Beograd danas razvija zahvaljujući tome što su ti ljudi dali svoje živote za slobodu grada.

„Ovaj dan nije samo prilika da se podsetimo na našu slobodu i da je slavimo, već i da podsetimo na čvrsto srpsko-rusko prijateljstvo i da smo i tada, 1944. godine, kao i u drugim kriznim situacijama uvek bili na istoj strani – na pravoj strani čovečanstva“, istakao je Vesić.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko je zahvalio rukovodstvu Srbije i Grada Beograda na čuvanju sećanja na vojnike Crvene armije i zajedničke borbe.

„Te borbe nas obavezuju da i sada budemo na istoj, pravoj strani istorije i da se borimo protiv pokušaja revizije istorije Drugog svetskog rata i dalje razvijamo naše bilateralne odnose koji su sada na najboljem nivou“, rekao je Bocan-Harčenko.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter