Izvor: Alo
25.10.2021 u 14:37
0

VESIĆ: Rešićemo problem pare i mirisa u ugostiteljskim objektima u zgradama!

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku koja predviđa rešavanje problema pare i mirisa u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama.

Prema rečima gradonačelnika Beograda Gorana Vesića biće zabranjeno korišćenje ćumura i postojanje otvorenog plamena u ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama, jer su to najveći uzročnici požara i uvod da se reši problem pare i mirisa. 

PROČITAJTE JOŠ: Skupština grada Beograda usvojila rebalans budžeta

Vesić je istakao da Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine donosi propis o pari i mirisima i dodao da će ugostiteljski objekti u stambenim zgradama ubuduće morati da imaju sve filtere ili bez toga neće moći da dobiju radnu dozvolu. 

– Radi se na Zakonu za paru i miris i isto će biti usvojen po hitnom postupku kao Zakon o buci – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da su odbornici usvojili i da je ugostitelj koji pruža uslugu sa opcijom za smeštaj – hostel, dužan da pre početka delatnosti zaključi ugovor sa stambenom zajednicom, a ta odlukaje doneta jer se često dešava da neko zakupi veliki stan i napravi hostel i to niko u zgradi ne zna i nastaje haos. 

PROČITAJTE JOŠ: Beograd dobija ulicu kraljice Drage Obrenović

On je naveo da što se tiče odluke o privremenim objektima, razlog za odluku koja je usvojena danas je da se omogući da se na taksi stanicama uvedu toaleti koji su privremeni objekti i dodao da to ne može da se uradi u centru grada, ali može na 90 odsto taksi stanica. 

Vesić je podsetio da će za svaki deo grada biti utvrđen izvor buke, a onda će na osnovu toga do 15. januara svi ugostitelji dobiti mogućnost da uvedu mere zaštite od buke, nakon čega će na osnovu zakona Komunalna milicija imati ovlašćenje da zatvara objekte. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter