Izvor: happy
04.03.2024 u 23:02
0

BRNABIĆ O SJAJNOM REZULTATU NAŠE ZEMLJE: Srbija u 2023. po izvozu usluga IKT sektora prestigla Bugarsku

Ona je ocenila da Srbija ne samo da ima ambiciju da postane sofisticirana ekonomija, već to i uspeva

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija prošle godine prvi put po izvozu usluga IKT sektora prestigla Bugarsku, što je ostvarila jer drži svoj ekonomski kurs.

– Prvi put u prošloj godini smo imali godišnji izvoz usluga u IKT sektoru koji je prestigao Bugarsku. Oni su bili na 3,3 mlijarde evra, a mi smo bili na 3,44 milijardi, to je veliki uspeh. Mi smo uspeli da nadoknadimo to što je 2016. izvoz bugarskog IKT sektora bio za 33 odsto veći nego naš – rekla je Brnabić tokom obraćanja na panelu

„Akcioni plan zelene tranzicije u Srbiji“ na Biznis forumu na Kopaoniku.

Ona je ocenila da Srbija ne samo da ima ambiciju da postane sofisticirana ekonomija, već to i uspeva.

– Mi uspevamo da bez obzira na spoljne pritiske idemo tim putem, i zaista nam ne treba da u zemlji pravimo neke destabilizacije koje niko ne može da razume, ili na koje niko ne može da odgovori – rekla je Brnabić, dodajući da je za uspešnu zemlju ključno da ima odgovornu vlast.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter