Izvor:
07.10.2016 u 17:33
0

200.000 STANOVNIKA JOŠ UVEK BEZ GREJANJA: Evo u kojim gradovima se i dalje čeka na tople radijatore!

Grejanje nisu dobili juče svi građani Srbije koji se greju putem centralnog grejanja, tako da će ne tako malo broj građana morati da sačeka 15. oktobar i tople radijatore.

Kako Telegraf prenosi, zvaničan početak grejne sezone moraće da sačeka oko 200.000 stanovnika naše zemlje, jer će se grejanje u Somboru, Požarevcu, Batočini, Blacu i beogradskoj opštini Grocka, biti pušteno tek tada. Za razliku od Grocke, od juče su radijatori topli u ostatku Beograda.

U opštinama u kojima grejanje neće početi pre 15. oktobra, različiti su razlozi za to. Primera radi, Požarevljani će se smrzavati do tad jer dobavljač kasni sa opremom za remont. Sa druge strane, u Poslovnom udruženju “Toplane Srbije” kažu za Telegraf da je većina toplana spremno dočekala ovo hladno vreme.

U njima preciziraju da je 36 toplana počelo tople probe tako da su u stanovima koje one pokrivaju topli radijatori, 17 toplana krenuće do ponedeljka 10. oktobra dok će sedam krenuti do 15. oktobra odnosno do zvaničnog početka grejne sezone.

Na pitanje u kojim vremenskim prilikama se prave izuzeci i grejanje pušta pre zvanične sezone, predsednik ovog udruženja Milovan Lečić objašnjava:

Grejna sezona može da počne ranije ako prosečna temperatura tri uzastopna dana 12 stepeni – kaže Lečić i dodaje za kraj da su sva pravila oko toplana definisana odlukama koje donose grad ili opština a što su toplane dužne da poštuju.

Izvor: Telegraf/LJ.R.
Foto: regency-fire.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter