Izvor:
04.10.2018 u 20:19
0

AMBASADA SAD: Podržavamo tranziciju kosovskih bezbednosnih snaga!

Ambasada SAD u Prištini saopštila je večeras da ta zemlja nastavlja da podržava tranziciju kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku i dodaje da nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju, objavila je RTK, program na srpskom jeziku.

"Sjedinjene Drave nastavljaju da podravaju disciplinovanu, transparentnu tranziciju KBS-a u profesionalnu, multietnicku NATO-interoperabilnu vojsku sa ogranicenim mandatom teritorijane samoodbrane. Nijedna zemlja ne moe "staviti veto" na ovu tranziciju", navodi se u odgovoru iz ambasade SAD na pitanje RTK2, kakav je stav americke administracije povodom usvajanja amandmana od strane Komisije za unutranje poslove kosovske skupštine na Nacrt zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Iz Ambasade kažu i da pozivaju kosovske političke lidere da osiguraju da se taj proces nastavi na "inkluzivan nacin koji odraava multietnicku prirodu Kosova".

"Od sutinskog je znacaja da Kosovo, od ovog trenutka pa nadalje, blisko koordinira sa NATO saveznicima i da se angauje sa svim svojim građanima dok tranzicija napreduje", navedeno je u odgovoru za RTK2.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter