Izvor: happybsc
16.03.2024 u 17:16
0

AUTOBUS NA LINIJI 48 NOĆNA MORA ZA PUTNIKE: Putnici besni, pored prijava linija se ne popravlja

Jedna od bitnijih gradskih linija je i linija broj 48 koja soabraća na relaciji Miljakovac 3, Dunav stanica, u blizini Pančevačkog mosta. To je ujedno i jedna od dužih gradskih linija. Ovom linijom sa gradom vezu ima veliki broj putnika. Međutim njeno saobraćanje, svakodnevno zadaje glavobolje putnicima na toj relaciji, kojima je ona jedini vid prevoza da stignu do svojih domova ili pak do posla.

Kašnjenja ili izostanak autobusa na ovoj liniji svakodnevna su pojava, a putnici koji iako imaju razumevanja da je red vožnje zbog frekventnosti saobraćaja ponekad nemoguće ispoštovati u minut, ali kada na oglasnoj tabli piše da će autobus doći i da kada se pojavi isti ne primi putnike. Putnici na liniji 48 se slažu da je to bezbobrazluk ili neodgovornost ili pak nepoštovanje putnika na toj liniji .  Linija koja predstvalja jedinu vezu za njih do grada prava je noćna mora, jer putnici bez obzira na red vožnje ne mogu ni okvirno da se orijentišu i isplaniraju svoj put .  U razgovoru sa reporterom HAPPYBSC portala jedna od putnica kaže.

“ Ovo je nevorovatno na oglasnoj tabli piše autobus će doći za 3 minuta i dve stanice, međutim taj isti autobus koji se u tačno vreme i pojavi samo prođe pored pune stanice. I nisu mu isključena svetla vidi se da je to 48. Evo vidite puna stanica je ja danas čekam od deset do dva i tri autobusa su tako prošla“ Kazala nam je ona i dodala da to nije prvi put.

PADAJU CENE STANOVA: Cene u novogradnji u Srbiji su u proseku u padu za 4.8 posto

„Ljudi još nekako mogu da se oslone ujutru, ali kada dođe popodne ili vikend mi prosto ne znamo šta da radimo, mnogo puta sam na posao morala da platim taksi ili bih zakasnila“.

Druga putnica koja je takođe bila izrevoltirana ovakim ponašanjem autoprevoznika, nam je rekla da se autobusi na ovoj liniji ili predugo čekaju, a kada i dođu dođu i po tri odjednom. Nju naročito iritira što na stanici na kojoj ona čeka za povratak kući ponekad prođe i po četiri ili pet autobusa koji saobraćaju na mnogo udaljenijim ili linijama, gde je obično velika gužva tokom popodnevnog špica dok 48 nema ni po sat i duže vremena. Ona dalje ogorčeno dodaje

“ Dali oni piju kafe na početnoj stanici ili im je red vožnje tako loše napravljen ne znam, ja samo znam da svako popodne, a čekam kod Franša potrebno mi je i po dva sata da stignem do kuće. Evo ja imam i aplikaciju, ima i ovih oglasnih tabli. Vidite  svi autobusi su lepo prikazani kada koji ide i može biti problem minut ili dva, ali ova 48 nje nekad nema ni na mapi ni u listi, a kada se pojavi zna i vreme da joj se menja od 5 minuta poveća se na 15 i tako u krug, mi ne znamo  šta da radimo više“ . Govori ova ogorčena putnica na gradskoj liniji 48.

Ovaj problem traje već izvesno vreme te su  građani Miljakovca  više puta  prijavljivali  nadležnima u JP Prevoz i Naplata neredovno saobraćanje linije 48. Uvek su  dobijali obećanja da će problem biti rešen, ali ovaj problem do danas  uprkos njihovim prijavama nije ni počeo da se rešava već je za putnike sa Miljakovca 2 i Miljakovca 3 problem postao još veći . Inače linija 48 poverena je za vožnju privatnim autoprevoznicima koji imaju ugovor o pružanju usluga sa Gradom Beogradom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter