Izvor: alo
19.04.2024 u 09:07
0

BITNA ODLUKA U VLADI SRBIJE , A TIČE SE STRUJE: Evo šta je usvojeno na sednici!

Na sednici je usvojen i Zaključak o saglasnosti da se Mongoliji uputi humanitarna pomoć u iznosu od 150.000 evra, usled teških snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura koje su zahvatile tu zemlju.

Vlada Srbije odlučila je da rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje obavlja Akcionarsko društvo „Elektroprivreda Srbije“ Beograd.

Na sednici je usvojen i Zaključak o saglasnosti da se Mongoliji uputi humanitarna pomoć u iznosu od 150.000 evra, usled teških snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura koje su zahvatile tu zemlju.

STIŽE TOTALNI VREMENSKI PREOKRET Ovakvoj prognozi se malo ko nadao!

 

Kako je navedeno u saopštenju Vlade, brojne porodice koje se bave stočarstvom u Mongoliji, gde je ta grana poljoprivrede jedan od ključnih sektora ekonomije, našle su se u teškoj materijalnoj i egzistencijalnoj situaciji usled obilnih padavina i niskih temperatura.

U saopštenju se dodaje da su vremenski uslovi u Mongoliji doveli do zamrzavanja tla i otežavanja ili čak onemogućavanja ishrane stoke, zbog čega je, prema procenama Crvenog krsta Mongolije, katastrofom pogođeno oko 50 odsto ukupnog stanovništva.

Članovi Vlade doneli su i više odluka o utvrđivanju za kulturno dobro određenih prostorno kulturno-istorijskih celina, a među njima je i Odluka o utvrđivanju vodenica na Gornjodušničkoj reci za prostorno kulturno-istorijsku celinu. 

Vodenice Jankovska, Sopotnička, Čolakovska, Golubovska, Bela, Ljotinska i Džakljina (Mihajlovska), od kojih su dve u funkciji, predstavljaju značajan kompleks koji je jedan od retko očuvanih tog tipa u Srbiji, a nalaze se u ataru sela Gornji Dušnik i Donji Dušnik u Gornjem Zaplanju i pripadaju zaštićenom području Specijalnog rezervata prirode „Suva planina“.

Ovo nepokretno kulturno dobro, pored ambijentalnih i urbanističkih vrednosti, poseduje i vrednosti značajnog primera narodnog graditeljskog nasleđa koji se ogleda u različitim oblicima gradnje, ali i namene brojnih objekata na ovom prostoru koji su nastajali u rasponu od jednog veka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter