Izvor: BSC Happy
09.04.2024 u 08:11
0

EVROPA DONELA NIKAD GORU ODLUKU ZA UKRAJINU: Posle ovoga sve se menja

Evropska unija privremeno se usaglasila oko ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, nakon što su dogovor postigli poslanici u Evropskom parlamentu i Belgija, koja na šest meseci predsedava EU, javlja Rojters, pozivajući se na jednog evopskog diplomatu.

Ova odluka zahtevaće i zvanično odobrenje drugih članica EU i Evropskog parlamenta.

Agencija podseća da su donosioci odluka u EU nedeljama debatovali oko pomenutih ograničenja bescarinskog pristupa za ukrajinske proizvode.

Za to vreme su farmeri protestovali zbog jeftinog uvoza, a neki poljoprivrednici u Poljskoj blokirali su granicu sa Ukrajinom i demonstrativno prosipali ukrajinsko žito preko železničkih šina.

Evropska komisija je u januaru predložila produženje bescarinskog pristupa do juna 2025. godine, ali uz mogućnost da za živinu, jaja i šećer primeni tarife, ukoliko njihov uvoz premaši nivo proseka iz 2022. i 2023. godine.

Rojters navodi da su od tada na listu dodavani ovas, kukuruz, krupa i med, a tarifni prosek biće izračunat na osnovu druge polovine 2021. godine.

Te godine, pre nego što je počeo rat u Ukrajini, uvoz iz te zemlje bio je daleko manji, jer su primenjivane carine na ukrajinsku robu, napominje Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter